Odvjetnik

Nobilo: ”Rossanda se branio šutnjom i ne smatra se krivim. Tajming uhićenja je očekivan i banalan”

Hina

Odvjetnik Anto Nobilo, branitelj bivšeg predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossande, izjavio je u utorak popodne, nakon ispitivanja Rossande u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi u Rijeci, da se njegov branjenik branio šutnjom te da se ne smatra krivim. Nobilo je rekao kako ne smije iznositi detalje o ispitivanju jer je riječ o tajnim policijskim izvidima čije bi iznošenje bilo kažnjivo djelo. Rossanda se zbog kompleksnosti predmeta branio šutnjom, a kad proučimo spis, počet ćemo iznositi obranu, rekao je.

Nobilo: Uhićenjima se ostvaruju politički ciljevi – tajming je bio očekivan




Kako je ocijenio Nobilo, tim kaznenim postupkom, u kojem je uhićeno 12 ljudi, ostvaruju se politički ciljevi jer Vlada ovaj tjedan mora objaviti da brodogradilišta idu u stečaj i otvorena je kampanja za europske izbore.


Nedopustivo je da se kaznenim postupkom manipulira onako kako ljudima na vlasti treba da bi održali svoj rejting, ocijenio je Nobilo i dodao da je »taj tajming tako očekivan i banalan« te da smo slično vidjeli već 20 puta u proteklih 10 godina.Na novinarsko pitanje znači li to da je Vlada naložila Uskoku da krene u akciju, Nobilo je odgovorio kako je to očito. Ustvrdio je da policija laže kad govori o 1,2 milijarde kuna počinjene štete, ali nije želio reći je li taj iznos manji ili veći.Gianni Rossanda ostaje u pritvorskom nadzoru do sutra, kad odlazi na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.U primorsko-goransku Policijsku upravu oko 17,30 sati doveden je i predsjednik Uprave »3. maja« Maksimilijan Percan.