Zasad bezuspješna potraga

Ni nakon pet dana nema traga Riječanki nestaloj kod Kupjaka: Unuk Marije Vlahov sumnja na otmicu

Marinko Krmpotić

Marija Vlahov nestala je na području sela Rogi / NL arhiva

Marija Vlahov nestala je na području sela Rogi / NL arhiva

Petar Žaja, unuk Marije Vlahov, najavio je kako će tijekom današnjeg dana biti provedena nova, do sada najmasovnija potraga



KUPJAK   Ni nakon punih pet dana opsežne potrage za Marijom Vlahov u Gorskom kotaru nema bitnijeg napretka. Područje na kojem je nesretna žena posljednji put viđena u prethodna su dva dana pretražili i ponajbolji hrvatski psi tragači, ali konkretan trag nije pronađen, iako je jedan od pasa na temelju mirisa odjeće neko vrijeme slijedio trag koji je nestao – na cesti!


Sve to, rekao nam je Petar Žaja, unuk Marije Vlahov, iznova upućuje na neobičnost ovog slučaja, možda čak i na otmicu ili neki drugi oblik kriminalne radnje.


– Pripadnici GSS-a koji sudjeluju u potrazi kažu da ovakve potrage u Gorskom kotaru još nije bilo, a svima je čudno da nema ama baš nikakvih konkretnih tragova, iako je teren detaljno pročešljan. Zato smatram da bi se u većoj mjeri u potragu trebala uključiti i policija jer je sve ovo vrlo čudno – rekao je Žaja, najavivši kako će u subotu biti provedena nova, po broju ljudi do sada najmasovnija potraga.