Suđenje u lostipadu

‘Nemojte se razbacivati brojkama od 50 godina zatvora’: Monstruozni otac s Paga bio je smanjeno ubrojiv

P. N.

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Naglasio je kako u vještačenju stoji da je okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv, te je vjerojatno da neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora



Suđenje ocu s Paga koji je svoje četvero djece bacio s terase obiteljske kuće održat će se na Županijskom sudu u Zadru 16. i 17. listopada, kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda, nakon što je u četvrtak održano pripremno ročište, javlja Zadarski.hr.


Optuženi otac u Zadar je dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a na ročištu su predloženi dokazi stranaka, svjedoci i čitanje psihijatrijskog vještačenja stručnjaka s klinike u Vrapču. Visković je naglasio kako je vještački tim iz Vrapča ostavio mogućnost da se vještačenje dopuni nakon što okrivljenik iznese svoju obranu. 


Naglasio je kako u vještačenju stoji da je okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv, te je vjerojatno da neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.




– Kada je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji postoji mogućnost smanjene kazne – rekao je Visković za Zadarski.hr.


Iako glasnogovornik Visković nije htio prejudicirati, suđenje će najvjerojatnije biti zatvoreno za javnost zbog zaštite maloljetne djece. Ocu se sudi za četverostruki pokušaj ubojstva na osobito okrutan način.