Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Od ponedjeljka 22 prekršaja

Ne prestaje divljanje bahatih gliseraša: I dalje traje međuresorski očevid o uzrocima nesreće u Malinskoj

U samo pet dana policija zabilježila 22 prekršaja nedozvoljenog glisiranja / Snimio  Sergej DRECHSLER
U samo pet dana policija zabilježila 22 prekršaja nedozvoljenog glisiranja / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 2. kolovoz 2019. u 22:07 2019-08-02T22:07:44+02:00

Od ponedjeljka do danas policija je zabilježila 22 prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale - sve su bili stranci 

RIJEKA Od ponedjeljka 29. srpnja do danas posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 22 prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Prekršaji su počinjeni u akvatoriju otoka Cresa, Lošinja, Krka, Raba, Novog Vinodolskog, Crikvenice i Kraljevice. Počinitelji prekršaja su strani državljani i to devet državljana Njemačke, četiri državljana Austrije, po dva državljana Nizozemske i Francuske te državljani Italije, Slovenije, Mađarske, Švicarske i Belgije.

Svi zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja sankcionirani su sukladno odredbama Pomorskog zakonika te su im izrečene novčane kazne.Kada je riječ o tragičnom događaju smrtnog stradavanja Austrijanke Verene Heinz u moru u Malinskoj, iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture napominju da se još uvijek provode aktivnosti u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti koje su prethodile, dovele i rezultirale ovom teškom pomorskom nesrećom.

S tim u vezi iz tog Ministarstva ističu da je gotovo odmah po dojavi o ovoj nesreći pokrenuta i dalje je u tijeku među-resorska suradnja inspekcijskih službi Uprave sigurnosti plovidbe, u resorskoj nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te istražnih tijela Ministarstva unutarnjih poslova, a cijelo vrijeme trajanja službenih postupanja informacije o ovom slučaju prikupljaju i službenici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Očevidne i istražne radnje provode se, uz sve ostale aspekte i s ciljem utvrđivanja točne pozicije na kojoj se dogodila ova pomorska nesreća. Naime, informacije prikupljene u početnoj fazi očevida odmah su službeno komunicirane prema javnosti, koja je obaviještena o počinitelju, žrtvi i poziciji nesreće.

Prema pvoj informaciji iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nesreća se dogodila 24. srpnja nešto u 16.00 sati na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj, gdje je motorna brodica kojom je upravljao državljanin RH, tijekom plovidbe udarila kupačicu, koja je nedugo potom preminula.

No, s obzirom da su u daljnjem tijeku očevidnog postupanja od strane očevidaca nesreće komunicirana različita viđenja pozicije pomorske nesreće, nadležne službe ovog Ministarstva i Ministarstva unutarnjih poslova, provode dodatne očevide i izvide u cilju utvrđivanja ove informacije, o čemu će javnost biti detaljno izvještena po okončanju očevidnih i istražnih postupanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.