Nesretan slučaj

NIJE JOJ BILO SPASA U Demetrovoj ulici u Rijeci smrtno stradala žena

Šarlota Brnčić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA U Demetrovoj ulici, iza riječke tržnice, nadomak kućnog broja 6  rano poslijepodne je smrtno stradala pješakinja u dobi od oko 80-tak godina. Identitet stradalnice još se provjerava, a u prvim trenucima bilo je nejasno da li se radi o prometnoj nesreći ili o nesretnom slučaju, odnosno da li je pad na tlo bio koban za nju. Na mjesto događaja ubrzo je izašla ekipa hitne pomoći, no za umirovljenicu više nije bilo spasa. Mogla se samo konstatirati smrt. Na teren su izašli i djelatnici riječke Prometne policije, njihova ekipa za očevid, kao i voditelj odjela za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske, Boris Skeledžić.


Djelatnici Prometne policije pomno su pregledali Opel astru, riječkih registarskih oznaka te utvrdili da na automobilu nema niti jednog traga koji bi ukazivao na to da je došlo do obaranja pješakinje. I sam vozač je u svojoj izjavi policiji, kao i našim novinama, kazao da nije bilo nikakvog kontakta vozila sa stradalnicom već da se radilo o padu.


– Išao sam sa tržnice. Polako. Već sam ju prešao. Vidite da su tu tračnice. Ona je bila u gumenim čizmama i držala je kišobran. Zapela je za tračnicu i pala. Samo je kišobran udario u automobil. Odmah sam se zaustavio. Bila je u nesvjesti. U neposrednoj blizini su bili policajci koji su zvali hitnu, izjavio nam je vidno potreseni vozač pokazujući rukom u kolikoj je mjeri izdignuta od tla jedna od tračnica. Lako se za nju može zapesti i po suhom vremenu, a posebice je opasna po mokrom i skliskom vremenu. Bilo da se zapne za nju ili posklizne zbog kiše. S obzirom da je utvrđeno kako nema elemenata da bi se radilo o prometnoj nesreći niti da ima elemenata prometnih prekršaja već da se radi o nesretnom slučaju, na mjesto stradavanja izašli su djelatnici Prve policijske postaje kako bi obavili očevid. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obavljanja obdukcije.