Leš u zamrzivaču

Monstruoznoj Smiljani određen pritvor: ‘Pokazala je visok stupanj kriminalne volje.’ Boje se da bi mogla opet ubiti

P. N.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

- Istražna sutkinja odredila je istražni zatvor, jer smatra da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena počinila kazneno djelo ubojstva na štetu svoje sestre, rekao je glasnogovornik Općinskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.



Smiljana Srnec, žena osumnjičena da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić pa njezino tijelo dva desetljeća držala u zamrzivaču u obiteljskoj kući, ispitana je u Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon ispitivanja određen joj je pritvor od 30 dana.


– Istražna sutkinja odredila je istražni zatvor, jer smatra da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena počinila kazneno djelo ubojstva na štetu svoje sestre, rekao je glasnogovornik Općinskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.


Napomenuo je i da postoji opasnost da bi osumnjičena mogla utjecati na svjedoke, kao i opanost da bi mogla ponoviti kazneno djelo.




– Osumnjičena pokazala izrazito visok stupanj kriminalne volje, upornosti i bezosjećajnosti, zato što već ima jednu pravomoćnu sudsku presudu, prema kojoj je prijavila lažno razbojništvo na svoju štetu, u kojoj joj je opljačkan novac, a u stvarnosti je novac izgubila i na ovaj način pokušala to pokriti, rekao je glasnogovornik varaždinskog suda.


Istaknuo je da osumnjičena nije oiznosila svoju obranu, a detalji istrage, napomenuo je, tajni su, kao i službeni nalaz obdukcije


Upitan o mogućnosti zastare, Pavlic je odgovorio: “Hipotetski svaki slučaj može otići u zastaru. Međutim, ovdje se radi o kaznenom djelu, zasad, sumnji na počinjenje ubojstva, za koje su zastarni rokovi dugi tako da u skoro vrijeme zastara neće nastupiti.”