Katica Rođak

Majka stradale djece: ‘Mislila sam da curicu nosi u dnevni, a on ju je odnio dolje na beton’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi, rekla je Katica Rođak



RIJEKA Index.hr razgovarao je s Katicom Rođak, majkom nesretne djece i suprugom Josipa Rođaka, koji se sam predao policiji. Uznemirena žena stajala je uz krevet teško ozlijeđene kćeri dok je razgovarala s Denisom Mahmutovićem s Indexa.


“Dvoje djece su ok, a dvoje kritično. Jedna će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod djece sam”, rekla  je.


U početku nije htjela otkriti koji je točno bio okidač suprugovog užasnog čina.




“Preporučit ću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek’ vam on to kaže. Samo ću vam to reći”, rekla je potresena žena.


Ipak je ispričala što se jutros dogodilo u Pagu.


“Bila sam tamo kad je bacao djecu. On me probudio u 5:56, prije 6 sati. Pitao me je li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu”, započela je Katica Rođak.


“Ja nisam skužila da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćer, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odnio ju je dolje na beton”, rekla nam je uznemirena majka.


“I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi”, rekla je Katica Rođak za Index.


“Susjed je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam što se događa s njim”, ispričala je Katica Rođak za Index.