Zelenaš uhićen u Zagrebu

Lihvar upao u stan žrtvi koju je kamatario

Ana Raić Knežević

Želeći useliti u stan što ga je kamatarenjem uzeo, 29-godišnji lihvar je prije nekoliko dana stigao u Balokovićevu ulicu i provalio u stan svoje 64-godišnje žrtve. Nakon što je promijenio brave, žena je pozvala policiju a lihvar završio u pritvoru



ZAGREB  Zbog lihvarenja i provale u stan vlastite žrtve uhićen je 29-godišnjak. 


Kako doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, 64-godišnjakinja je od njega još u siječnju 2010. dogovorila posudbu novca.


Pozajmica od 2.700 eura realizirana je 22. veljače iste godine, no već tada su započeli problemi jer je žrtva potpisala da je posudila 3.300 eura na godinu dana. 




Lihvar je iskoristio tešku financijsku situaciju i naivnost žrtve te se usmeno dogovorio da će ona potpisati ugovor o zajmu na kojem će se obvezati da će posuđeni novac vratiti u roku godine dana uz kamatu od 15 posto godišnje na taj iznos.


U ugovoru je stajalo da će se ako žena ne vrati novac u ugovorenom roku, spomenuti lihvar upisati kao vlasnik njezinog stana. 


Tako je još istog dana 64-godšnjakinja u javnobilježničkom uredu potpisala ugovor o zajmu s sporazumom o prijenosu vlasništva na nekretnini radi osiguranja novčane tražbine.


U njemu je bilo navedeno da je od 29-godišnjaka posudila čak 180.000 kuna.


Tijekom 2010. godine 64-godišnjakinja je lihvaru vraćala mjesečne rate po 300 eura, a kada je odlučila vratiti cijeli iznos duga, nikako nije uspjela kontaktirati 29-godišnjaka. 


Iduće godine, 2011., stigla joj je obavijest nadležnog sudbenog tijela u Zagrebu da se 29-godišnjak upisao kao vlasnik njezinog stana.


Želeći useliti u stan što ga je kamatarenjem uzeo, lihvar je prije nekoliko dana stigao u Balokovićevu ulicu i provalio u stan svoje žrtve.


Nakon što je promijenio brave, 64-godišnjakinja je pozvala policiju. 


Nakon kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je završio u pritvoru.