Lovio unatoč lovostaju

KRIVOLOV U LUKOVOM ŠUGARJU Riječanin izlovio 180 kg morskih trpova

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva

Kompletan ulov  vraćen je u more, a oduzeta mu je i ronilačka oprema koju je preuzeo ribarski inspektor



KARLOBAG Policija nas obično u krivolovu na moru obično izvješćuje o vađenju školjki, prvenstveno prstaca. Ono što je jučer kod Karlobaga u vrijeme lovostaja lovio mladi Riječanin (23) do sada nije zabilježeno. Policijski službenici Policijske postaje Karlobag zatekli su mladića u uvali Benčić u mjestu Lukovo Šugarje kako s ronilačkom opremom roni i izlovljava morske trpove.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s ribarskim inspektorom utvrđeno je da je u kratkom vremenu iz mora izlovio ukupno 180 kilograma morskih trpova.


Također je utvrđeno da ne posjeduje potrebnu dozvolu, važeću povlasticu Republike Hrvatske, a na snazi je lovostaj, odnosno zabrana izlova morskih trpova.




Kompletan ulov  vraćen je u more, a na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta mu je i ronilačka oprema koju je preuzeo ribarski inspektor.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu nadležnom inspektoratu dostavljena je obavijest, koji će dalje poduzeti radnje iz svoje nadležnosti.