Jezivi napad iz mržnje

Jedan od supetarskih napadača je vatrogasac; zbog lanjskog incidenta u Beogradu upomoć mu priskočio Kuščević

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Pučiški vatrogasac je zajedno sa 19-godišnjakom i još nekoliko osoba oko 4 sata napao tri mladića i djevojku tražeći Srbe, a kada je 26-godišnji supetarski vatrogasac stao u obranu četvero sezonaca napao ga je i teško ozlijedio



SPLIT Jedan od dvojice mladića koji je pritvoren zbog napada na sezonske radnike, od kojih su dvojica bila srpske nacionalnosti, ali i vatrogasca koji ih je pokušao zaštititi i sam je vatrogasac, doznaje se u DVD-u Pučišća.


Kolege pritvorenog 22-godišnjaka iz pučiškog DVD-a za Hinu su rekle da posljednjih pet godina, koliko je njihov član, s njim nikada nisu imali problema, ali i dodali da ne podržavaju nikakav oblik nasilja.


Pučiški vatrogasac je zajedno sa 19-godišnjakom i još nekoliko osoba oko 4 sata napao tri mladića i djevojku tražeći Srbe, a kada je 26-godišnji supetarski vatrogasac stao u obranu četvero sezonaca napao ga je i teško ozlijedio.




Utvrđeno je i da je isti 22-godišnjak 2018. sudjelovao u incidentu na benzinskoj crpki kod Beograda. Pritvoren je, no ubrzo se za njega založio ministar uprave Lovro Kuščević nakon čega je pritvoreni vatrogasac ostvario kontakt sa svojom obitelji.


Kako se doznaje od bračkih vatrogasaca Upravni odbor DVD– a Pučišća na stegovnom će postupku odlučivati koje će posljedice snositi zatvoreni 22– godišnjak.