Priveden 38-godišnjak

JE LI I VAS PREVARIO OVAJ SVESTRANI RAZBOJNIK? Uzimao predujam a obećane radove nije obavio; ujedno osumnjičen za prijetnje i obiteljsko nasilje

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Kriminalističko istraživanje se nastavlja pa policija poziva sve građane koji su eventualno oštećeni istim kaznenim djelom prijevare za neizvršenje građevinskih radova da se jave u policiju na broj 192



Policijski službenici II policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.


Sumnjiči se da je tijekom ožujka ove godine na štetu četvero hrvatskih državljana počinio  kaznena djela prijevare s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, javlja PU primorsko-goranska.


Naime, u službenom mediju objavio je oglas kao izvođač građevinskih radova te je spomenute oštećene osobe doveo u zabludu ugovarajući s njima izvođenje građevinskih radova, za koje su i uplatili dio novaca, a koje do danas nije izvršio. Time ih je sveukupno materijalno oštetio za najmanje  40 tisuća kuna.


Osim navedenoga, 38-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje dva kaznena djela prijetnje upućenih tijekom ožujka i travnja 2019. dvjema hrvatskim državljankama, kao i za počinjeno kazneno djelo nasilja u obitelji. Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela,  38-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.  

Kriminalističko istraživanje se nastavlja pa policija poziva sve građane koji su eventualno oštećeni istim kaznenim djelom prijevare za neizvršenje građevinskih radova da se jave u policiju na broj 192.