Suđenje Ina-Mol

Iziritirani Ježić sutkinji priznao što je sve kupovao Sanaderu. ‘Imao je niz zahtijeva’

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

 Na Sanaderovo traženje platio sam 2010. oko 250.000 eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za dečka kćeri gospodina Sanadera, kontinuirano sam mu plaćao ručkove i večere...



ZAGREB Vrlo zanimljiv bio je današnji završetak ispitivanja Roberta Ježića na Županijskom sudu u postupku protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i prvog čovjeka mađarskog Mola Zsolta Hernadija u aferi Ina-Mol, javlja Jutarnji.


Ježića je duže od dva i pol sata ispitivao Hernadijev britanski odvjetnik William Boyce, uglavnom na okolnosti što je učinio s pet milijuna eura koje je, kako je sam ispričao, primio za Sanadera te zašto ih nije vratio Republici Hrvatskoj niti isplatio Sanaderu.


Ispitivanje je bilo dosta monotono sve do trenutka kada je sutkinja Ježića upitala zašto Sanaderu nije isplatio barem 10.000 eura.




Ježić je potom objasnio da mu ništa nije mogao isplatiti u gotovini, ali je onda na opće iznenađenje u sudnici ustvrdio da je on znao za Sanadera podmirivati druge troškove. Upitan da navede koje, Ježić je rekao:


– Na Sanaderovo traženje platio sam 2010. oko 250.000 eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za dečka kćeri gospodina Sanadera. Podveli smo to kao troškove projekta otvaranja našeg predstavništva u New Yorku. Račune je podmirila moja tvrtka ABC Holding, a to je ista ona tvrtka preko koje je kupljen blindirani BMW za HDZ.


O tome imam svu dokumentaciju i donijet ću je sljedeći put, izjavio je Ježić, dodajući da je u njihovim međusobnim odnosima bilo niz zahtjeva sa Sanaderove strane, a da nisu bili beznačajni ni troškovi niza ručkova i večera koje je on kontinuirano plaćao, ispričao je Ježić.


Pitali su ga potom zašto to dosad nije spomenuo, a Ježić je odgovorio kako ga za to nitko nije pitao.


– Po današnjem ispitivanju ovdje, ispada da gospodin Sanader nije dobio ništa, rekao je Ježić, a onda mu je Sanader dobacio: ‘Pa nisam dobio ništa’.


Ježić mu je uzvratio riječima: ‘Nego tko je dobio’.


Ponovljeno suđenje za aferu Ina-MOL nastavljeno je na Županijskom sudu ispitivanjem Uskokovog krunskog svjedoka Roberta Ježića koji je odgovarajući ranije na pitanja britanskog odvjetnika drugooptuženog direktora MOL-a Zsolta Hernadija ostao pri svojem prijašnjem iskazu da je na račun svoje tvrtke primio pet milijuna eura koje je za bivšeg premijera Ivu Sanadera uplatio mađarski MOL te da bi mu taj novac predao da nije došlo do istrage, javlja Jutarnji.