Propala klopka

Iskaz poduzetnika kojeg je iznuđivao Lučić: ‘Uperili su u nas pištolje i počeli nas tući…’

P. N.



“Ništa nisam radio na svoju ruku. Prijavio sam policiji pokušaj iznude i dao im novac da ga označe. Imam i SMS na mobitelu, koji je oduzet, u kojemu su mi napisali da u akciji zovem 192.”- Rekao je to za 24 sata poduzetnik kojega je, sumnja se, ucjenjivao bivši policajac i glumac iz serijala “Krim tim 2” Leon Lučić (48).


On je od njega, prema dosadašnjim saznanjima, pokušao utjerati 100 tisuća eura, kako bi “sakrio” prijavu za porezni dug, koja navodno postoji. Poduzetnik je to 7. siječnja prijavio policiji u Zaprepšiću, koja je snimila i telefonski razgovor ucjenjivača i žrtve. Dobio je i upute što reći i kako se postaviti. 


Kako je pripremljena klopka, u kojoj je poduzetnik Lučiću trebao predati označene novčanice pošla po krivu?




Prema izvoru 24sata upućenom u slučaj, žrtva se inspektorima javila s puta da ide autocestom iz smjera Lučkog prema Draganiću u jutarnjim satima, iako je akcija planirana popodne na području Zaprešića. Uz sebe nisu imali pripremljeni novac, koji je ostao u postaji. S poduzetnikom je u tom trenutku bio njegov prijatelj i majstor borilačkih vještina.


– Mi smo došli do tog nadvožnjaka kraj Draganića, a dvojica su stajala s druge strane ograde. Pitali su me jesam li donio novac, na što sam rekao da jesam. Izašli smo prijatelj i ja iz auta te su u nas uperili pištolje i naredili nam da preskočimo ogradu. Kad smo to učinili, počeli su nas tući pištoljima – rekao je poduzetnik.


Njegova prijatelja su okrznuli pištoljem po glavi i potom ga udarili u ključnu kost, koja je pukla na dva mjesta. Branili su se i uspjeli natjerati jednog ucjenjivača u bijeg. On još nije uhićen. Lučića su nokautirali i zadržali do dolaska policije.


Svladanog Lučića zadržali su do dolaska karlovačke policije, koja je sve u prvi tren okarakterizirala kao narušavanje javnog reda i mira. Teško ozlijeđeni Lučić je prvo završio u Općoj bolnici Karlovac. Neko vrijeme proveo je u induciranoj komi s ozljedama opasnim po život, a jučer je prevezen u KB Dubrava.