Pokušaj pljačke

Hrvatskog turista u Rio de Janeiru ulični lopovi upucali u noge i trbuh

Danko Radaljac

Reuters

Reuters

Robert Bošnjak operiran je i hospitaliziran, a policija još uvijek nije uspjela ući u trag napadačima koji su u pokušaju pljačke otvorili vatru iz pištolja



ZAGREB   Hrvatski državljanin Robert Bošnjak upucan je u abdomen u noći s petka na subotu dok se kretao ulicama brazilskog Rio de Janeira. Prema izvještajima brazilskih medija, izvan je životne opasnosti, a najvjerojatniji razlog ovog napada bio je pokušaj pljačke.


Kako donose lokalni mediji, Bošnjak se kretao ulicama južnog Ria prema kultnoj plaži Copacabani u petak navečer, kad su ga odjednom presrela tri napadača. Sam hrvatski državljanin ispričao je brazilskim istražiteljima da su ga pokušali opljačkati, a pljačka je u jednom trenutku otišla u krivom smjeru. Napadači su iz pištolja otvorili vatru te su Bošnjaka pogodili u trbuh i ruku.


Prevezen je u najbližu bolnicu, gdje je operiran i hospitaliziran. Policajci napadače na Bošnjaka nisu uspjeli pronaći te potraga za njima još uvijek traje. On se u međuvremenu, prema medijskim napisima, dobro oporavlja u bolnici. Kako je napadnut u relativno turističkom dijelu najpoznatijeg brazilskoga grada, postoje i svjedoci napada, tako da se najavljuje da će policija i njih saslušati.




Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova jučer su nas izvijestili da su zbog ovog događaja već kontaktirali veleposlanstvo u Brazilu, koje je odmah poduzelo sve da stupe u kontakt s ozljeđenim hrvatskih državljaninom. To ide uz manje poteškoće, obzirom da ni brazilska administracija nije najekspeditivnija vikendima. No, u MVEP-u se nadaju da će sve biti u redu te da će ozlijeđenom Bošnjaku moći pomoći koliko god je u njihovoj moći, pa i ubrzanim transportom u domovinu, ako to bude tražio.