Skupa masaža

Došao na masažu, ostao bez kartica: U Rijeci se za prevaru sudi frizerki, tarot majstoru i ugostitelju

Slavica Kleva

Eva Gugić mahala je ključevima automobila, a onda izašla iz stana i »opeglala« kartice / Foto S. DRECHSLER

Eva Gugić mahala je ključevima automobila, a onda izašla iz stana i »opeglala« kartice / Foto S. DRECHSLER

Mlada maserka potvrdila je  da je u stanu Ragiba Mutišija vidjela Evu Gugić, ali ne i Jasmina Tahiraja te da je izašla iz stana čim je završila s masažom, a da su uzete dvije bankovne kartice doznala je, tvrdila je jučer,  kada ju je policija pozvala da da iskaz



RIJEKA  Da, došla sam u stan Ragiba Mutišija jer mi je rekao da dolazi jedna mušterija na masažu. Vidjela sam i da je u stan došla Eva Gugić dok smo ja i A. M. počeli masirati gospodina. Kad je legao na stol, shvatio je da mu nedostaje novaca pa smo zajedno s njim sjeli u njegov mercedes do obližnjeg bankomata gdje je podignuo, čini mi se, dvjestotinjak kuna, ne znam. Vratili smo se u stan i nastavili s masažom. Dok smo se nalazili u kupaonici čija se vrata nisu mogla do kraja zatvoriti, ugledala sam Evu Gugić kako maše ključevima automobila, odnosno baca ih u zrak. Izašla je iz stana i vratila se za desetak minuta. Kad je gospodin izašao iz kupaonice odjenuo se, a ja sam zajedno s A. M. izašla iz stana.


Tako je jučer svjedočila 23-godišnja maserka koja je tog dana masirala mušteriju na poziv Mutišija.


Otišla u šoping


– Da su gospodinu ukradene dvije bankovne kartice, saznala sam onog trenutka kada su me pozvali u policiju da dam iskaz – dodala je svjedokinja, kazavši da nije imala pojma o karticama.




Također je potvrdila da se Jasmin Tahiraj tada nije nalazio u stanu.



Oštećeni je na ispitivanju pred sutkinjom Brankicom Grgurić, rekao da je uvjeren da mu je za vrijeme dok su ga maserke masirale netko od njih ukrao ključeve automobila. Opisao je tijek polusatne masaže, da se javio na oglas, da su ga lijepo primili, da je masaža uključivala tuširanje, opisavši i ostale pojedinosti. »Kad sam izašao iz stana, shvatio sam da sam opljačkan«, govorio je svjedok. Kada je slučaj prijavio policiji, koja je u međuvremenu ušla u trag počiniteljima krađe, policija je identificirala i maserke, no žrtva je tek tada bila u nevjerici, shvatio je da ga nisu masirale dvije ženske osobe, već je jedna od njih bio – muškarac.



Riječ je o nastavku suđenja 36-godišnjoj Evi Gugić, frizerki po zanimanju, 40-godišnjem Ragibu Mutišiju, astro-tarot majstoru i 24-godišnjem Jasminu Tahiraju, mladiću sa završenom ugostiteljskom školom. Gugić i Mutiši se terete da su 10. siječnja 2013. godine u stanu Mutišija iskoristili nepažnju mušterije koja se javila na oglas za masažu, iskoristili njegovu nepažnju pa mu uzeli ključeve automobila iz kojeg su uzeli i zadržali dvije bankovne kartice s pripadajućim PIN-om.


Potom je Eva Gugić, tog istog dana malo kasnije, s bankomata  karticom Dinersa podignula 200 kuna,a pola sata kasnije  otišla u DM i karticom kupila parfem vrijedan 650 kuna. Na slipu se potpisala na mjestu označenom za potpis korisnika. U drugom dućanu kupila je tenisice, zatim dvije torbe i jedan novčanik potrošivši daljnjih 1.150 kuna, također se potpisavši na slipu. Mutiši se tereti da je od Eve Gugić primio torbu iako je znao da je kupljena ukradenom bankovnom karticom, pa je optužen za kazneno djelo prikrivanja.


Ništa nije znao


Jasmin Tahiraj se tereti da je od Eve Gugić uzeo karticu, ali nije znao da je ukradena. Gugićeva mu je objasnila da je to kartica njezina prijatelja pa da je može koristiti. Tako je Tahiraj  uzeo kartice i nekoliko puta »ispeglao«. Na bankomatu na Koblerovom trgu podignuo je 1.200 kuna kroz šest transkacija, a vrlo brzo i u Starčevićevoj ulici u tri transakcije još tisuću kuna. Zatim je otišao na Pećine i u tri navrata je ukupno podignuo 1.200 kuna pa se tereti da je vlasnika kartica oštetio za 3.400 kuna. Trećeokrivljeni Tahiraj zatražio je da se kao svjedok pozove njegova prijateljica koja će potvrditi da se nije nalazio u stanu u trenutku kada je Eva Gugić otuđila bankovne kartice mušteriji kako bi dokazao da nije znao da su kartice ukradene.


U dosadašnjem tijeku postupka Eva Gugić je priznala  počinjenje kaznenih djela i pristaje na sankciju koju je predložio tužitelj – uvjetno kažnjavanje, godinu dana zatvora s uvjetom na tri godine. Mutiši je također priznao  kaznena djela, ali kao ni Tahiraj, ne pristaje na sankciju, predložena je bezuvjetna zatvorska kazna u trajanju od deset mjeseci. Tahiraj na suđenje dolazi u pratnji pravosudnih djelatnika iz zatvora gdje služi kaznu zbog drugih imovinskih delikata.