Prometna nesreća

Četvero poginulih na A3: Tražili prijevoz preko aplikacije, pa se ukrcali u automobil smrti

Portal Novilist.hr

Screenshot Nova TV

Screenshot Nova TV

U rodbinskoj vezi su bili vozač (42) i dječak (14) dok su ostali putnici putovanje za Sloveniju dogovorili preko aplikacije na društvenim mrežama



ŽUPANJA U teškoj prometnoj nesreći koja se u noći sa srijede na četvrtak dogodila na autocesti A3, nedaleko od odmorišta Bošnjaci u smjeru Zagreba, smrtno su stradale četiri osobe, među kojima je i 14-godišnjak, javlja PU vukovarsko-srijemska. Jedna je osoba lakše ozlijeđena.


U trenutku nesreće u automobilu je bilo petero ljudi. Do nesreće je došlo kada je vozač automobila marke Škoda Octavia, slovenskih registarskih oznaka, izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste te udario u zaštitnu ogradu uz autocestu, javlja Dnevnik.hr.


Od siline udara i zadobivenih ozljeda smrtno su stradali 42-godišnji vozač te 14-godišnjak, 43-godišnjakinja i 47-godišnjak, dok je suvozač 28-godišnjak, koji je jedini koristio sigurnosni pojas, lakše ozlijeđen. Svi su putnici državljani Republike Srbije.




Nitko na ovom dijelu autoceste, od Velike Kopanice do Bajakova, nije poginuo u zadnje tri godine, a ove godine već imamo petero mrtvih, rekli su za 24 sata radnici Hrvatskih autocesta iz Županje koji su u četvrtak ujutro otklanjali posljedice teške prometne nesreće.


Kako neslužbeno doznaju 24 sata, u rodbinskoj vezi su bili vozač (42) i dječak (14) dok su ostali putnici putovanje za Sloveniju dogovorili preko aplikacije na društvenim mrežama. Četvero putnika nije bilo vezano i svi su poginuli.



Preživio je samo mladić (28) iz Beograda koji je sjedio kao suvozač i bio je vezan.


– Troje putnika je poginulo na mjestu nesreće, među njima i dječak. Jedan je dovezen živ, ali je nažalost ubrzo preminuo. Mladić koji je preživio ima lake tjelesne ozljede i biti će zadržan u bolnici još nekoliko dana kako bi pratili njegovo zdravstveno stanje, rekla je Sonja Marinković, glasnogovornica Opće županijske bolnice Vinkovci.


Pretpostavlja se da je vozač zaspao i naglo se probudio.


Screenshot Nova TV


Screenshot Nova TV



U strahu da ne udari u zaštitnu ogradu, okrenuo je upravljač u desno i prešao na sjevernu stranu kolovozne trake. Brzina je bila velika, brzinomjer je ostao na 140 km/h, pretpostavlja se da je prije kontakta sa zaštitnom ogradom bila i veća.


Dogodilo se ono najgore automobil je udario u nulti dio ograde koja ga je prosto katapultirala. Škoda je odletjela u zrak i počela se okretati poput valjka. Nevezani putnici su ispadali iz auta, koji je probio zaštitnu ogradu i završio u kanalu pored autoceste, pišu 24 sata.