Velika akcija

CURE IMENA UHIĆENIH Policija već privela bivše direktore Uljanika, direktora 3. maja i Uljanik Plovidbe

Hina

Uhićenje Giannija Rossande / Foto Goran KOVAČIĆ / PIXSELL

Uhićenje Giannija Rossande / Foto Goran KOVAČIĆ / PIXSELL

Kako neslužbeno doznajemo, uz već spomenutog Rossandu, Brgića, Grbca, Percana, Brajkovića, Dragutina Pavletića, PNUSKOK sumnjiči i vrlo vjerojatno među uhićenima su Domagoj Klarić, bivši direktor 3. maja, Zdravko Pliško, također jedan od direktora 3. maja i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe



U akciji uhićenja 12 osoba koje provodi riječki PNUSKOK i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, kao rezultat složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za restrukturiranje i poslovanje brodogradilišta Uljanik odnosno Uljanik Grupe, prema neslužbenim informacijama privedeni su bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac.


Priveden je i direktor 3. maja, Maksimilijan Percan te direktor Uljanik Plovidbe, Dragutin Pavletić, piše portal televizije N1.


Kako neslužbeno doznajemo, uz već spomenutog Rossandu, Brgića, Grbca, Percana, Brajkovića, Dragutina Pavletića, PNUSKOK sumnjiči i vrlo vjerojatno među uhićenima su Domagoj Klarić, bivši direktor 3. maja, Zdravko Pliško, također jedan od direktora 3. maja i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe. 




Policija je tijekom jutra, kako se doznaje, bila u domu nekadašnjeg predsjednika uprave Antona Brajkovića kojega je 2013. na tom mjestu zamijenio Gianni Rossanda.


Bivšu upravu Uljanika uz Rossandu, koji je bio predsjednik uprave, činili su Marinko Brgić i Veljko Grbac. Ispred zgrade u kojem živi Rossanda su dva vozila riječkih registracija za koje se pretpostavlja da su vozila MUP-a dok bivši predsjednik uprave navodno nije kod kuće.


»Vjerujem da su meta kriminalističkog istraživanja upravo bivši direktorima društava i bivši članovi uprave. Već sam jutros primjetio ispred Uljanika pripadnike interventne policije. Nisam znao o čemu se radi, no drago mi je čuti da su se stvari počele razvijati, da se počelo rješavati ono na što smo upozoravali. Nadam se da će netko dogovarati za nastalu situaciju«, poručio je novinarima predsjednik šrajkaškog odbora Boris Cerovac. Dodao je da s druge strane nije zadovoljan jer su se, kako je rekao, »neke stvari mogle puno ranije dogoditi pa bi danas radnici bila na svojim radni mjestima«.


»Nažalost, tu smo jer pojedinci nisu vodili brigu o Uljaniku«, zaključio je Cerovac.


U akciji je, prema informacijama iz MUP-a, angažirano više od stotinu policajaca, koji će tijekom današnjeg dana izvršiti pretrage domova i ureda osumnjičenih.Osim u Istri akcija se navodno provodi i na riječkom području.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak oko 13 sati je izjavio da se, prema informacijama koje je dobio od vrha Ravnateljstva policije, osobe uhićene za nezakonitosti u Uljaniku sumnjiči da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od milijarde kuna, javlja N1.