Presuda postala pravomoćna

Bivši riječki vaterpolist Igor Petrić morat će u zatvor 10 mjeseci, a žrtvi prijevare vratiti 25.000 eura

Slavica Kleva

Igor Petrić će zbog prijevare u zatvor / Foto Arhiv NL

Igor Petrić će zbog prijevare u zatvor / Foto Arhiv NL

Riječ je o postupku koji se vodio protiv Petrića zbog prijevare i u kojem ga je vijeće sutkinje Mladenke Paro Rudić u srpnju 2014. godine proglasilo krivim



RIJEKA - Protiv Igora Petrića, bivšeg riječkog sportaša i biznismena, nekoliko je sudskih postupaka u tijeku, ali je prošlogodišnja prva nepravomoćna presuda ovih dana postala pravomoćna.


Riječ je o postupku koji se vodio protiv Petrića zbog prijevare i u kojem ga je vijeće sutkinje Mladenke Paro Rudić u srpnju 2014. godine proglasilo krivim osudivši ga na deset mjeseci zatvora.


Presudu je potvrdilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda i Petrić je dužan nadoknaditi 6.200 kuna troškova kaznenog postupka, a oštećeniku W. Š. isplatiti 25 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama. Igor Petrić je kao direktor poduzeća IB Nekretnine iz Kastva dogovorio s W.Š. kao investitorom prodaju stana na drugom katu zgrade s pripadajućom drvarnicom i dva parkirna mjesta u Ulici Tometići u Viškovu. S investitorovom suprugom S. Š. kao kupcem Petrić je zaključio Predugovor o kupoprodaji nekretnine obvezujući se da će u roku 45 dana dovršiti stan i predati joj vlasnički list bez tereta brisanjem založnog prava na ime vjerovnika Erste& Steiermarkische bank i drugih upisa. Potom je Petrić zaključio Glavni ugovor o kupoprodaji i od investitora primio na ime kapare 25 tisuća eura. No, Petrić nije ispunio niti jednu od preuzetih ugovornih obveza, a nije vratio ni iznos predan s osnove kapare. 




Prije dva mjeseca Petrić je nepravomoćno osuđen i zbog dva kaznena djela utaje na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju jedne godine s uvjetom na tri godine.