Dino Drpić

Bivši igrač Rijeke svjedočio: ‘Dvojica kamatara su mi došla na vrata, ali ih je Nives otjerala’

Portal Novilist.hr

Photo Dusko Marusic/PIXSELL

Photo Dusko Marusic/PIXSELL

Ona im je rekla da me nema i da ih neće pustiti, svjedočio je Dino Drpić



ZAGREB Bivši igrač Rijeke i Dinama Dino Drpić svjedočio je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u sporu koji ima zbog sukoba s kamatarima. Zbog duga od 5.000 eura kasnije je doživio prijetnje, koje je prijavio policiji.


– Kockao sam u kasinu na Savici. Izgubio sam što sam imao sa sobom i izašao kad mi je prišao neki dečko i rekao da mi Danijel, kojega do tada nikad u životu nisam vidio, može posuditi novac bez kamata. Posudio mi je 1000 eura, a kad sam i to izgubio posudio mi je još 4000 eura s tim da mi je rekao da ne igram tamo već da odem na živu igru.


Otišli smo do kasina u Westinu gdje sam izgubio i te novce. Dogovorili smo se da ću mu novac vratiti za par dana jer sam trebao dobiti neke novce no sve se otegnulo, svjedočio je Dino Drpić, prenose 24 sata.




Dodao je da je Danjel Despotović kasnije od njega tražio da mu vrati novac uz kamate – ukupno 15.000 eura.


– Ponovno me zvao nakon tri godine zbog duga, možda je zvao i moju mamu. Tražio je da se ponovno nađemo radi duga. Tražio je 15.000 eura. Našli smo se kod Chromosovih teniskih terena na Savici. Pitao me što je s novcem i tražio me 20.000 eura. Odgovorio sam mu da mu kamate neću platiti, a da ću mu dug od 5.000 eura vratiti prvom prilikom. Odgovorio mi je da ću sigurno platiti.


Zgrabio me za ruku i pokušao uvući u auto a kad sam se otrgnuo zamahnuo je da me udari no ja sam se izmaknuo. Tada mi je rekao: ‘Sad ćeš vidjeti p… ti materina. Idem po pištolj i propucat ću te’ i krenuo prema automobilu. Pištolj nisam vidio no pretrčao sam cestu i rekao mu da je čitava priča smiješna i da se smiri, a on mi je odgovorio: ‘Vidjet ćeš’.


Čuo sam kako Danijel priča s nekim na mobitel da hitno dođe. Onda sam otrčao do policijske postaje Trnje. Putem sam nazvao mamu, koja je znala sve o dugu i rekao joj što se dogodilo, a ona mi je rekla da sve prijavim policiji, tvrdi Drpić.



Nakon toga Despotović ga je zvao bezbroj puta no Drpić mu se nije javljao jer je ‘takve instrukcije dobio u policiji’.


Tražeći pištolj, policija je pretražila Despotovićem automobil i stan, no nisu pronašli ništa inkriminirajuće. On tvrdi da nije kriv, a dodao je i kako je na Općinskom građanskom sudu dobio nepravomoćnu presudu kojom mu Drpić mora vratiti 5.000 eura.


– Dug nisam vratio i nisam u kontaktu s okrivljenim, završio je Drpić.


Odvjetnik Despotovića prigovorio je na vjerodostojnost njegova iskaza u cijelosti.


Na ročištu u lipnju svjedočit će Dinina majka Milena i Drpićeva bivša supruga Nives Celzijus.


Drpić je, naime, danas ustvrdio kako mu je bivša supruga rekla da je, dok je on od siječnja do svibnja 2013. bio u Brunejima, Despotović s još jednim muškarcem došao na njihovi kućnu adresu pitajući za njega i da su htjeli ući u kuću.


– Ona im je rekla da me nema i da ih neće pustiti, svjedočio je Drpić.


No, u istrazi je rekao kako su ga Danijel i Albanac Ante posjetili u studenome 2012. Da su ušli u kuću na dvije-tri minute i da su mu rekli da je novac koji mu je Despotović posudio Antin.


– Moguće je da su jednom bili kod mene, no ne mogu objasniti zašto to danas nisam spomenuo, rekao je Drpić, prenose 24 sata.