Vidovnjak i iscjelitelj reagira na najnoviju prijavu da je Karlovčanina prevario za desetke tisuća kuna

Bernard Grujić: Izdajem račune i radim zakonito, a kleveću me šarlatani koji me smatraju konkurencijom

Šarlota Brnčić

I prvi, i drugi, i treći put o meni je iznesena laž, kleveta, tvrdi riječki vidovnjak i iscjelitelj, objašnjavajući da »pomaže tamo gdje drugi nisu uspjeli«, ali se to ne odnosi na bolesti organskog porijekla



RIJEKA O meni je i prvi, i drugi, i treći put iznesena laž, kleveta od strane osoba koje čak nisu iznijele niti vlastite inicijale – izjavio nam je na početku razgovora Bernard Grujić, riječki vidovnjak i iscjelitelj, reagirajući na najnoviju inkriminaciju da je 61-godišnjeg Karlovčanina prevario za više desetaka tisuća kuna.


Grujić ističe da ga prozivaju kao nekog šarlatana, no tvrdi da može dokazati da to nije.


 Iz tog razloga predočio nam je obrtnicu i vizitke na kojima točno stoji čime se bavi i u čemu pomaže. 

Konkurencija sam im


  – Na vizit-kartama stoji u čemu pomažem, »tamo gdje drugi nisu uspjeli«, što nema veze s bolestima organskog porijekla, već s problemima na psihosomatskoj i energetskoj osnovi. Osobi koja mi se obrati za pomoć posvetim se maksimalno. Osobama koje imaju problema s bolestima organskog porijekla, a i šizofreničare, upućujem da se obrate službenoj medicini, ja sam svoj život i rad posvetio alternativnoj medicini. Radim sve na dobrobit pojedinca ili grupe.




Smatram da me prozivaju i kleveću takozvani iscjelitelji, to jest šarlatani, i oni koji sami sebe nazivaju velikima te mene smatraju sigurnom konkurencijom. Za sada djelujem kroz obrt, izdajem račune i radim zakonito. Obrt proširujem na firmu, ispričao nam je Grujić, pitajući se do kada ga misle i dalje prozivati.


  Na naše upite o podnesenim prijavama za prijevare i je li policija ili bilo tko drugi kontaktirao s njim u vezi s tim, odgovorio je da ga nitko nije niti pozivao na razgovor te da je spreman na protuoptužbu onome tko ga lažno proziva.      

Život posvetio ljudima


  – Ali, neka kaže svoje ime i prezime – dodaje Grujić.


– Život sam posvetio ljudima i svemu onome što radim. To živim i vjerujem. Nakon očeve smrti, sedmog od deset svjetski najpoznatijih psihoterapeuta, preuzeo sam metodu. Tek poslije njegove smrti su me počeli lažno prozivati. I to osobe koje su željele ostati anonimne. Javno sam se izjasnio tko sam i što sam. Ponosim se time, ali mi je veliki upitnik u glavi tko su osobe koje me lažno prozivaju i koje me pokušavaju slomiti bez ikakvih osnovanih dokaza.


  Nije mi jasno zbog čega te osobe nisu spremne kao ja ići na poligraf; u vrijeme recesije navode svote koje su meni sasvim nepoznate. Samo činim dobra djela. Ne predstavljam se čarobnjakom. Pokušavaju me slomiti samo zato jer misle da to mogu zbog mojih godina.


Doživio sam tri kliničke smrti, što dokazuje i ožiljak na vratu. Stvari koje su me trebale slomiti, zbog bolesti koju sam imao, nisu me slomile, već su me ojačale, očeličile, rekao nam je na kraju razgovora riječki iscjelitelj.