Policija u akciji

60-godišnjak preko lažnog profila prijetio Miljenku Jergoviću

Hina

Miljenko Jergović / Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Miljenko Jergović / Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policija je izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem službenika Policijske postaje Gruda 60-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo prijetnje i to po težoj kvalifikaciji koja za prijetnje »prema novinaru u vezi s njegovim poslom« propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina



Dubrovačka policija potvrdila je da je zbog prijetnje novinaru putem lažnog profila na društvenoj mreži osumnjičila 60-godišnjaka s juga Hrvatske, za kojega se neslužbeno doznaje da je prijetio novinaru i književniku Miljenku Jergoviću.


Policija je izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem službenika Policijske postaje Gruda 60-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo prijetnje i to po težoj kvalifikaciji koja za prijetnje »prema novinaru u vezi s njegovim poslom« propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.


»Sumnjiči se da je početkom siječnja ove godine, putem lažnog profila na društvenoj mreži, uputio prijetnju na službeni i javni profil 52-godišnjeg novinara. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku«, izvijestila je policija.