Prva liga odbojkaša

Riječki odbojkaši sezonu otvorili porazom od Centrometala

Utakmica je loše po Riječane krenula već u uvodna dva seta koja su gosti iz Nedelišća tijesno dobili i u trećoj dionici utakmice bili nadomak rješavanja pitanja pobjednika



RIJEKA U trilleru koji je potrajao dva sata i 20 minuta, odbojkaši »Rijeke« poraženi su na otvaranju prvoligaške sezone. Utakmica je loše po Riječane krenula već u uvodna dva seta koja su gosti iz Nedelišća tijesno dobili i u trećoj dionici utakmice bili nadomak rješavanja pitanja pobjednika. Ipak, gosti su kod vodstva 27:26 napravili pogrešku što su Riječani iskoristili i preko Danijela Jurišića vratili se u utakmicu.



Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Ivan Perić i Tamara Kramar Šandl (oboje Zagreb).


RIJEKA: L. Lasić 7, Krmpotić, Branković, Jurišić 29, Hrabrov 3, Bradarić 6, Cibić 14, Batista, D. Lasić 2, Dorić 6, Sušanj 3, Jurčević (L).




CENTROMETAL: Palinkaš 4, Puđa, Gotal 1, Vincek 19, Petran (L), T. Posavec, M. Posavec 10, Kurteš 21, Makarov 1, Vuk, Kovačević, Križanović 22.



Gosti su dobro otvorili i četvrti set, ali igrači Velimira Liverića uhvatili su priključak na 13:13 i polako počeli graditi prednost koju je Mateo Bradarić zaključio prolazom za 25:21. U odlučujućem setu Riječani su držali priključak do rezultata 8:8 kada su se gosti odlijepili na dva poena prednosti i bili mirniji i precizniji u završnici te osvojili dva boda na otvaranju sezone. Jedine dvije prilike za povratak i potpuni preokret Riječani su imali u samoj završnici petoga seta kada je Mateo Bradarić kod rezultata 11:12 zapucao dvije lopte u aut i omogućio Peri Križanoviću da prolazom zaključi susret (12:15).