Prva liga odbojkaša

Riječani uvjerljivi protiv Karlovca; Opatijci se vratili pobjedama

Marina Kirigin



Odbojkaši »Rijeke« ostvarili su u 15. kolu uvjerljivu pobjedu protiv »Karlovca«. Nakon dva prilično sigurno osvojena seta trener Riječana Velimir Liverić izvadio je iz igre ponajbolje igrače, Dženana Pečenkovića i Igora Srdoča, te umalo omogućio gostima da osvajanjem seta zakompliciraju riječku pobjedu.



Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Milinović (Zagreb) i Rajković (Rijeka).


RIJEKA: Lasić 3, Krmpotić 1, Branković 1, Jurišić 13, Hrabrov 2, Pečenković 19, Ribić, Srdoč 11, Jozić, Jugo 1, Jurčević, Dorić 2.KARLOVAC: Ličina 1, Vidaković, Jakšić, Ivančić, Brajdić 3, Blauhorn, Beljan, Šoklija 6, Andrić 15, Nesuda, Janjanin 10.




Ipak, pri vodstvu »Karlovca« od 22:16, Liverić je u igru vratio Pečenkovića i Srdoča pa su Riječani ubrzo uhvatili priključak. Kod rezultata 24:24 najprije je Pečenković snažnim prolazom kroz gostujući blok domaćim igračima donio prednost, koju je već u idućem napadu Karlovčana potvrdio Luka Lasić blokom za konačnih 26:24 u trećem setu.


Opatija se vratila pobjedama


Nakon dva gostujuća poraza u Rovinju (0:3) i Karlovcu (2:3) »Opatija« se u svojoj dvorani vratila pobjedama. Iako nije briljirala, u četiri je seta, za ukupno sat i dvadeset minuta čiste igre, nadigrala borbene Splićane koji su Opatijcima stigli u goste sa samo osam igrača i osladili se jednim dobivenim setom.



Dvorana »Gorovo«. Gledatelja: 60. Suci: Hranić (Zagreb) i Brlas (Rijeka).


OPATIJA: Vrkić, Bradić, Osojnak, Đorđević, Lepšić, Petrović, Brnečić, Balzani, Aničić, Čule, Jović, Dukić.


SPLIT: K. Karaula, Boras, Jogunica, Pervan, Talijan, Zeljković, Sladić, T. Karaula.



U pobjedničkom sastavu, koji je oscilirao u igri i imao vrlo dobrih, ali isto tako i sivih razdoblja, bolji od ostalih bili su Dukić, Osojnak i Bradić, dok je kod poraženih najveći teret susreta podnio iskusni Juraj Jogunica.