Klupsko PH

Opatijcima naslov državnih prvaka u odbojci na pijesku

Ivan Volarić

Odbojkaši Opatije do prve titule stigli s maksimalnim učinkom, bez izgubljenog boda. Opatijke pete



RIJEKA – Odbojkaši KOP Opatije proteklog vikenda u Zagrebu stigli su do prvog naslova prvaka u odbojci na pijesku u povijesti kluba. Opatijci su nakon prvoga kruga u lipnju držali čelnu poziciju na ljestvici, a svoju dominaciju potvrdili su i prošloga vikenda na Jarunu, kada je odigran drugi ligaški krug. Naslov je osvojen na impresivan način: Opatijci su ostvarili pobjede u svih 16 mečeva!


– To nas posebno raduje jer smo došli na drugi dio prvenstva znatno oslabljeni. Zbog ozljeda nisu nastupali ključni igrači Filip Silić i Nikša Dell’ Orco… – govori Ivan Đorđević, sportski direktor KOP Opatije, koji se za ovu priliku morao potražiti pojačanja u dvama prvotimcima Rijeke (Marko Ličina i Davor Bogdanović). Pored njih nastupili su i Aleksandar Gavrilov, Marko Plavšić te Marko Grgurić. Opatijci su na putu do naslova svladali Žnjan, Zagreb i lanjskog prvaka Sigeta (sve 2:0). Sigećani su se na kraju morali pomiriti s drugim mjestom (10 bodova), Zagreb je bio treći (8 bodova), Žnjan četvrti, a Čazma peta (oba 1 bod):


U KOP Opatiji se mogu pohvaliti i petim mjestom u konkurenciji djevojaka. Opatijske boje branile su kadetkinje i juniorke, Andrea Koraca, Mia Volarić, Ema Barać, Sara Bušljeta, Andrea Šahinović i Franka Lukežić. Za razliku od lipanjskog nastupa, kada su djevojke Opatije sramežljivo krenule i glatko izgubile prve tri utakmice, na drugom okupljanju su bile mnogo sigurnije i odmah u prvoj utakmici uzele bod Banjolama (1:1; Bušljeta, Šahinović), potom su izgubile od (pre)jakog Žnjana (2:0), a onda su uzele bod favoriziranom Čakovcu (Lukežić, Barać). U četvrtom nastupu Opatijke su uzele bod protiv osječke Retfale (Bušljeta, Šahinović). U posljednjem nedjeljnom susretu aktualne prvakinje Sigećanke (23 boda) nisu ništa prepustile slučaju. Nastupile su u najjačem sastavu ne dozvolivši novo iznenađenje kao u prvom dijelu prvenstva, kada su im igračice (Volarić, Kesten) pod vodstvom trenera Alena Pavačića nanijele jedini poraz u prvenstvu.




Drugo mjesto osvojio je Žnjan (18 bodova), treće su Banjole (13), četvrti Čakovec (12 bodova), peta Opatija (9 bodova), šesta Retfala (6 bodova), a sedmi Jarun (3 boda).


Nadolazećeg vikenda održat će se u Zagrebu prvenstvo (kadetsko i juniorsko) za mlađe uzrasne kategorije. 


Ivan Volarić