Četvrtfinale Kupa

Odbojkašice Rijeke izborile polufinale Kupa, riječki odbojkaši ispali od Splita

Portal Novilist.hr

Odbojkašice Rijeke CO s trenerom Igorom Lovrinovim/Foto Arhiva NL

Odbojkašice Rijeke CO s trenerom Igorom Lovrinovim/Foto Arhiva NL



OSIJEK Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske za odbojkašice: Osijek – Rijeka CO 1:3 (25:23, 23:25, 17:25, 25:27). Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Ksenija Jurković i Antonio Pavičić. 


OSIJEK: Kolobarić, Lovrić, Štebih, Merkaš, Županić (L), Žulj, Rajndl, Gajić, Kainz (L), Lizatović, Karatović, Krivić, Ubavić, Jurić. 


RIJEKA CO: Bakarčić, Koraca, Mioč, Žarković (L), Cvitković, Štiglić, Sulić, Volarić, Kesten, Vrban, Popić, Aničić.




Gotovo dva sata igre trebalo je odbojkašicama Rijeke CO da po treći put ove sezone svladaju Osječanke. Za razliku od prethodna dva prvenstvena trijumfa ovaj je igračicama trenera Igora Lovrinova donio plasman u polufinale Kupa Hrvatske. Višestruke hrvatske prvakinje i osvajačice Kupa Hrvatske tako će i druge godine zaredom doći u priliku kroz jednu utakmicu probiti se do susreta za trofej Snježane Ušić. Prošle sezone Riječanke su prema očekivanjima u finalu izgubile od favorizirane Mladosti, ali su u rovinjskom finalu “skupo prodale svoju kožu”. Za razliku od te ekipe na Trsatu više nema nekoliko ponajboljih igračica, otišla je u zimskoj stanci i iskusna tehnička Ana Grbac, ali i ovaj podmlađeni riječki sastav uspio se probiti među četiri ekipe u Kupu Hrvatske, nakon što je još ranije osigurao ulazak među pet najboljih sastava u prvenstvu.


Riječanke će suparnice u polufinalu saznati u petak u podne kada je zakazan ždrijeb parova u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza u Zagrebu. Polufinale se također igra na jednu dobivenu utakmicu. Osim Rijeke u polufinale su se probile Kaštelanke pobjedom u Poreču (3:0), te Marina Kaštela koja je bila bolja od Karlovca 3:0. Enna Vukovar i Mladost će svoj ogled četvrtfinala odraditi 26. veljače.


SPLIT – RIJEKA 3:1


SPLIT Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske za odbojkaše: Split – Rijeka 3:1 (25:18, 23:25, 25:17, 25:20). Dvorana SC Poljud. Gledatelja: 100. Suci: Tin Vedriš i Toni Bingula. 


SPLIT: Karaula, Klisović, Krivić, Kozlica, Gudelj, Marčić, Sabljić (L), Čaplja (L), F. Čosić, Glaurdić, Skočić, I. Čosić, Dell’Orco, Omrčen.


RIJEKA: Ličina, Bogdanović, Marković, Osojnak, Lozić, Banko (L), Donevski, Lasić, Colnar, Žeželić.


Odbojkaši Rijeke ipak nisu uspjeli ostvariti jedan od uvjeta “savršenog tjedna” i plasmanom u polufinale Kupa najaviti ono što će vrlo vjerojatno ostvariti u subotu – pobjedom nad davljenikom Zadrom potvrditi ulazak u Ligu za prvaka, odnosno među četiri vodeće momčadi prvenstva. Splićani, predvođeni iskusnim Igorom Omrčenom, drugi put ovoga proljeća svladali su Riječane. Prvi su nanijeli odbojkašima Velimira Liverića prvenstveni poraz na Trsatu ove sezone, a onda su na svojem parketu na Poljudu spustili rampu u kup natjecanju.