Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke i nakon susreta s Brdima žele ostati na vrhu ljestvice

Denis Frančišković

Ivona Bakarčić (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Ivona Bakarčić (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbojkašice Rijeke CO večerašnjom domaćom utakmicom s Brdima (19.30 sati) na trsatskom parketu zaključuju prvi dio sezone. Nastavak slijedi odmah idućeg vikenda kada Riječanke vežu dva domaća susreta i dočekuju Poreč. Do kraja godine izabranice Igora Lovrinova potom će na gostovanje kod Marina Kaštele, jedine ekipe od koje su poražene te će u još dva domaća susreta ugostiti Osijek i Olimpik. Raspored im je i više nego naklonjen do Božića, a trenutno vodeća pozicija u prvenstvu dovela ih je u situaciju slatkih briga. No, sve ono dobro što su napravile u uvodu prvenstvenog nadmetanja tek treba potvrditi.


– Pobijedile smo četiri utakmice u nizu i stvarno možemo biti jako zadovoljne. Večeras nas čekaju Brda, ekipa iz sredine ljestvice i osobno se nadam pobjedi – kaže Ivona Bakarčić, ovosezonska sve zapaženija prinova Rijeke iz Grobničana. – Naravno, protivnika treba uvijek respektirati, nema opuštanja. Zadovoljne smo posljednjim izdanjima, a sigurno da uvijek može bolje. Imamo dosta mladih igračica, a mi starije nastojimo nadopuniti to neiskustvo i učiniti sve da budemo na višoj razini.


Nova, mlada odbojkaška Rijeka na novom je početku. Trenira se puno, a osovina Igor Lovrinov – Ana Grbac je ona uz koje sazrijeva mlada ekipa.




– Grbac je temelj naše ekipe, razigrava naš sastav i njezina pomoć puno znači za našu mladu ekipu. S njom imamo kvalitetu više. Puno treniramo? Istina, Igor Lovrinov je stroži trener, ali zna kako pripremiti ekipu taktički za protivnika. Nije uvijek sve kako bismo željeli, ali već se vide rezultati našeg rada – dodaje Ivona.


Iskustvo i mladost spoj je koji se zasad pokazuje kao dobitna kombinacija.


– Bez obzira na razlike u godinama stvorile smo iznenađujuće dobru sinergiju. Evo, baš je u četvrtak Mara Štiglić navršila 14 godina. Razlike se penju i do deset godina, ali imamo međusobno jako dobru komunikaciju, družimo se i sve je nekako na svom mjestu – kaže Bakarčić.


Rijeku je »zašljusnuo« mladi val igračica. Koraca, Cvitković, Štiglić… zasad dobivaju minutažu u kojoj se slamaju utakmice i protivnice.


– Imaju perspektivu i vjerujem da će biti baš jako uspješne. Kako sam ja zadovoljna? Imala sam pauzu od odbojke, uopće nisam znala hoću li igrati ove sezone, ali ipak sam se odlučila iskušati u zahtjevnijoj ligi. Diplomirala sam dentalnu medicinu i bila sam više u fakultetskim obvezama. No, super sam se snašla. Guštam u treninzima i utakmicama.


Ostaje pitanje koliko Rijeka može do kraja sezone.


– Liga je jako izjednačena i protiv svake ekipe ne znate što vas zapravo čeka. Vjerujem da se možemo zadržati u gornjem dijelu – prognozira Ivona, čija je cijela obitelj izrazito sportska. Majka Nataša dugogodišnja je glavna liječnica u HNK Rijeka, a tata Emiljano u upravi je drugoligaškog nogometnog hita Orijenta.


– Obitelj smo koja voli sport. I dobro smo to sve posložili. Cijeli život smo nekako u tim krugovima i to je za nas super. Ponosni smo na sve što radimo i podrška smo jedni drugima. Idemo i na Rujevicu i na Krimeju. Oni pak dolaze na moje odbojkaške utakmice – rekla je Ivona.