Doigravanje za prvaka

Odbojkaši Rijeke porazom od Kaštelana ostali bez treće utakmice polufinala

Ivan Volarić

Davor Bogdanović pokušava probiti kaštelanski blok/Foto V. KARUZA

Davor Bogdanović pokušava probiti kaštelanski blok/Foto V. KARUZA

Kaštelani su se nakon 72 minute čiste igre našli u pobjedničkom buketu na svojoj polovici igrališta. Iz trećega pokušaja ove sezone slavili su u Dvorani mladosti dokazavši da ipak imaju više širine u kadru, ponajviše u napadačkom dijelu



RIJEKA Druga utakmica polufinala doigravanja Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost Ribola Kaštela 0:3 (23:25, 22:25, 17:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 400. Suci. Milinović i Kramar-Šandl (Zagreb).


RIJEKA: Pavlović 6, Stanić, Ličina 2, Osojnak 9, Krmpotić, Marković, L. Lasić 2, Banko (L) 1, D. Lasić 1, Janjanin, Bogdanović 13, Smiljanić 8, Jurčević (L), Colnar.


MLADOST RK: Višić, Rupert 8, Perić 3, Kulušić, Vanegas 14, Matoković 13, Krivić, Šuker 10, Zeljković 2, J. Melvan, Pervan (L), Palić (L).




Odbojkaši Rijeke ipak se nisu uspjeli revanširati Kaštelanima za prošlosubotnji poraz i uvesti ovaj polufinalni sraz doigravanja u treću utakmicu iduće subote u Kaštel Starom. Kaštelani su se nakon 72 minute čiste igre našli u pobjedničkom buketu na svojoj polovici igrališta. Iz trećega pokušaja ove sezone slavili su u Dvorani mladosti dokazavši da ipak imaju više širine u kadru, ponajviše u napadačkom dijelu. Upitno je, međutim, da li bi im i to bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu da su Riječani kolektivno i pojedinačno bili na svojoj uobičajeno visokoj razini kada su u pitanju njihovih ovosezonskih ogledi s Mladost RK.


U riječkim redovima ovoga puta bilo je premalo raspoloženih igrača u ključnim trenucima prvoga i drugoga seta, osim toga nakon drugog seta nestalo je i one fanatične borbenosti koja krasi ovu momčad Rijeke. Riječani kao da su klonuli duhom nakon što su ove sezone upravo srčanošću i borbenošću uspjeli prevladati brojne probleme i dogurati do polufinala doigravanja.