Pripreme

Najbolje hrvatske odbojkašice love zadnju šansu za olimpijsku vizu

Ivan Volarić

Foto Pixsell

Foto Pixsell



RIJEKA – Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je ponovo na okupu. Izbornik Daniele Santareli okupio je igračice i odveo ih na pripreme u Bugarsku gdje će naše najbolje odbojkašice boraviti do nastupa na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre iduće godine u Tokiju. Turnir se od 7. do 12. siječnja igra u Nizozemskoj. Hrvatsku u skupini očekuju Belgija, Njemačka i Turska.


– Pripreme su mi važne kako bih mogao odrediti u kakvoj smo formi za turnir, a Bugarska je izvrstan protivnik baš za to. U Nizozemskoj nas očekuju protivnici na vrlo visokoj razini, ali želimo igrati našu najbolju odbojku. Moramo napraviti puno u kratkom roku, ali vjerujem da možemo do plasmana na OI. Sve ekipe na turniru su dobre, ali izdvojio bih Tursku kao najveći izazov u našoj grupi – izjavio je Talijan za kormilom hrvatske reprezentacije.


Drugu kvalifikacijsku skupinu na turniru čine Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska. Bitno je naglasiti da samo pobjednik turnira može izboriti izvoriti vizu za Tokijo. U prijevodu ovo je Hrvatskoj zadnja šansa za plasman na Igre.




– Nismo se vidjele od ljeta i sada smo se ponovno okupile, atmosfera je odlična i pune smo nade. U ekipi je puno mladih igračica, kojima je ovo prvi ovakav turnir tako da je pozitivna i određena pozitivna trema – izjavila je Sanja Gamma-Popović, iskusna riječka odbojkašica.


– Protiv Njemačke i Belgije nismo dugo igrali, a riječ je o izvrsnim ekipama. S Turskom igrali ljetos na Europskom prvenstvu, izgubile 3:2, ali bilo je gusto i igrala se odbojka na visokom nivou. Turnir je težak, ali nema nijedna ekipa koju ne možemo pobijediti.


Uz Gammu, na pripreme u Bugarsku otputovale su: Brčić, Deak, Mlinar, Ikić, Pavičić, Strunjak, Šamadan, Dumančić, Butigan, Sain, Božičević i Vukasović. Kapetanica Samanta Fabris će se ekipi priključiti naknadno budući da je u četvrtak sa svojim Kazanom osvojila Kup Rusije.


Inače, važna vijest za hrvatski odbojku stigla je sredinom prosinca. Hrvatska je dobila suomaćinstvo Europskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine.