Apel reprezentativki

Hrvatske odbojkašice pozivaju na rješavanje krize u izabranoj vrsti

Alan Srčnik

Želimo konstantu, plan i program reprezentacije. Utakmice pred nama ćemo odraditi profesionalno radi sebe i Hrvatske, ali za daljnje pripreme bi bilo važno da se situacija riješi, kazala je Ana Grbac



OSIJEK – Poslije izbornice Irine Kirilove, i članice ženske odbojkaške reprezentacije odlučile su izaći sa stavom pred javnost. ‘Zakotrljala se gruda snijega’ u hrvatskoj ženskoj odbojci, a pošto je izbornica ustvrdila da će u četvrtak napustiti ‘kormilo’ reprezentacije ukoliko Udruga ne ispoštuje uvjete, odnosno ne isplati ugovorne obveze.


Stručni stožer djeluje dva mjeseca, isto toliko nije primio naknadu, predsjednik je u ostavci … čega kao posljedica postoji mogućnost da djevojke u sljedeću utakmicu povede – menadžer reprezentacije.


Djevojke su pred javnost izašle s apelom da se povede računa o nacionalnoj selekciji.




– Unazad par godina se borimo s raznim situacijama koje utječu na nas. Mi smo ovdje došle zbog odbojke. Dosta nam je kolotečine u kojoj se nalazimo. To utječe na naš razvoj. Imamo dosta potencijala, što potvrđuje dolazak Kirilove i njezinog stožera.


Želimo konstantu, plan i program reprezentacije. Ovaj ostatak priprema i ove dvije utakmice pred nama ćemo odraditi profesionalno radi sebe i Hrvatske, ali za daljnje pripreme bi bilo važno da se situacija riješi. Imamo puno podrške od svih igračica koje nisu sada s nama, što uključuje i našu kapetanicu Maju Poljak – kazala je Ana Grbac ispred trenutnog saziva ženske odbojkaške vrste.


– Nemamo uvjete za rad. Većina nas cura igra vani, pojedine su nositeljice igre, što će reći da bi trebale biti dvostruko jače kada se okupimo, a tomu nije tako – zaključila je Grbac, dometnuvši još retoričko pitanje – zašto je tomu tako!?


Članovi stožera Irine Kirilove su izrazili žaljenje što se situacija još ne rješava, ali kako i dalje njeguju nadu da će do četvrtka njihov zahtjev biti ispoštovan, a suradnja nastavljena.


Stvari za sada ne izgledaju tako … Ostalo je još 48 sati.