EP odbojkašica

Hrvatske odbojaškice treće u skupini, u osmini finala čeka ih Turska ili Srbija

Hina



BUDIMPEŠTA Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija zauzela je treće mjesto u skupini C Europskog prvenstva igranoj u Budimpešti te će u osmini finala u nedjelju u Ankari igrati protiv druge reprezentacije iz skupine A, a to će biti poraženi iz dvoboja Turska – Srbija koji se igra od 18.30 sati.


U dvoboju posljednjeg, 5. kola naše skupine igranom u četvrtak Azerbajdžan je svladao Rumunjsku sa 3-0 (25-15, 25-14, 25-21) i tako sa četiri pobjede i jednim porazom zauzeo drugo mjesto, dok je Hrvatska s omjerom 3-2 završila na trećoj poziciji. Prvo mjesto osigurala je Nizozemska koja ima omjer 4-0 prije večerašnjeg ogleda s Mađarskom, dok je Rumunjska četvrta sa 2-3.


Ključnim se tako za rasplet u skupini pokazao međusobni susret Hrvatske i Azerbajdžana igran u 1. kolu prije šest dana u kojem su Azerbajdžanke slavile sa 3-2 u setovima iako su Hrvatice vodile sa 10-7 u petom.




Hrvatska će tako u nedjelju imati vrlo težak zadatak jer će u Ankari biti vrlo teško svladati kako domaćina Tursku tako i branitelja naslova Srbiju.