Obećavajuća uvertira

DAVOR BOGDANOVIĆ: Ovo bi mogla biti jedna jako lijepa sezona…

Kristian Sirotich

Davor Bogdanović/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović/Foto Arhiva NL

Lijepo smo pokriveni na svim pozicijama, lijepo funkcioniramo, moram reći da smo prava klapa, kad je nešto teško jedan drugoga podupiremo, tražimo neko najbolje rješenje - rekao je odbojkaš Rijeke



RIJEKA Iza odbojkaša Rijeke je nastup na turniru u Modriči s kojega su se vratili s osvojenim trofejom. Možda to i ne bi bila neka pretjerano velika i važna vijest da Riječani nisu gostovali na turniru kojega su u Modriči organizirali povodom obilježavanja 40. godina od osvajanja prvog naslova prvaka Jugoslavije i da u finalu turnira nisu pobijedili momčad Crvene zvezde, aktualnog viceprvaka Srbije, a to ipak ponešto govori o kvaliteti riječke momčadi, koja uoči početka prvenstva zaista izgleda jako dobro.


– Prvu utakmicu na turniru smo igrali protiv Modriče i pobijedili smo relativno jednostavno 3:0, iako smo mislili da će možda biti teže, ali odigrali smo točno kako i koliko je trebalo – započet će Davor Bogdanović, po kazivanju trenera Riječana Velimira Liverića, jedan od najboljih riječkih pojedinaca na turinru u Modriči. – Odmah nakon toga smo igrali protiv momčadi Crvene zvezde. Moram priznati da su na prvi pogled djelovali prilično moćno, ali kada je počela utakmica mi smo bili ti koji su dominirali. Apsolutno nam je sve funkcioniralo besprijekorno u prva dva seta, od servisa, prijema, napada do obrane i tu nam nisu mogli parirati. U trećem setu nam je malo pala koncetracija, možda zbog umora, možda zbog nedostatka snage, iako smo i tu dionicu možda mogli »iščupati« da smo imali malo hladnije glave. Četvrti je set bio prava borba, dobili smo ga 31:29, a praktički se čitav set igrao poen za poen pa je svaka lopta bila iznimno bitna. No, od 25 poena nadalje mislim da smo mi bili ti koji su pokazali malo više hrabrosti, htijenja, a možda nam se u završnici i malo osmjehnula sreća – iskreno će priznati Bogdanović, koji za domaćine i organizatore turnira, Odbojkaški klub Modriču, ima samo riječi hvale.


Lijepo pokriveni


– Sve je bilo super, turnir je bio organiziran na zaista visokoj razini. Osim toga, bilo je i gledatelja, turnir je medijski bio kvalitetno popraćen, a ono što nas najviše može radovati je da smo pokazali baš jedan pravi momčadski duh i na taj način smo uspijevali izvlačiti i neke poene kada nam baš i nije dobro išlo. I moram posebno pohvaliti mladog Gorana Markovića, koji je igrao na poziciji srednjeg blokera i unatoč tome što mu je to bila prva službena utakmica odigrao je savršeno. Stvarno je bio dobar – nastavit će Bogdanović, iskusni primač rodom iz Osijeka, koji je zadovoljan kako riječka momčad izgleda u ovoj fazi priprema, odnosno kako je posložena za novu sezonu.




– Lijepo smo pokriveni na svim pozicijama, lijepo funkcioniramo, moram reći da smo prava klapa, kad je nešto teško jedan drugoga podupiremo, tražimo neko najbolje rješenje. Odlično se uklopio i Ivan Lozić tako da mogu reći da bi ovo mogla biti jedna jako lijepa sezona. Dobro, klupa nam nije baš duga, ali zato ima mladih momaka koji bi mogli jako napredovati i koji bi mogli pokazati što znaju u godinama što dolaze. Dakle, krpamo se koliko možemo, mi iz sedmorke moramo malo više potegnuti, ponekad i stisnuti zube ako nešto ne ide onako kako bi trebalo ići – govori Bogdanović, koji je jako dobro zna da će za ovu momčad Rijeke prava iskušenja ove sezone nastupiti onda kada se u ligu iznova uključe zagrebačka i kaštelanska »Mladost«.


Bez prava na kiks


– Od drugog dijela sezone počinju nam bitne utakmice, ali ne trebamo olako shvatiti niti ovaj prvi dio. Jednostavno, nećemo imati pravo na kiks. No, što se drugog dijela tiče vidjet ćemo što će biti. Zvezda i Krka su jako dobre ekipe i protiv njih smo pokazali da možemo kvalitetno igrati. Mladost i Kaštela su se pojačali, ali ne zamaramo se njima. Igrat ćemo našu igru i nastojati napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu – zaključit će Bogdanović, koji je prošle godine došao u Rijeku i ostavio više nego dobar dojam. Na pravi se način uklopio u riječku momčad, a da mu Rijeka odgovara vidi se i po tome što je odlučio ostati i ove sezone.


– Zadovoljan sam, momčad je super, imamo svi iste ciljeve, a to je najbitnije. Svi su me prihvatili onakvog kakav jesam, imam potpunu podršku i u igri i izvan terena i moram biti zadovoljan – zaključit će Davor Bogdanović.