Odbojkaši lavljeg srca

DAVOR BOGDANOVIĆ: Imamo neku posebnu kemiju u momčadi, hvala navijačima na pomoći

Ivan Volarić

Davor Bogdanović (MOK Rijeka)/Foto S. JEŽINA

Davor Bogdanović (MOK Rijeka)/Foto S. JEŽINA

Kada mi imamo svoj dan, onda možemo igrati sa svakim. Dobar smo kolektiv, krpamo se koliko možemo, svaki od nas daje koliko može. Imamo dobru kemiju, zalaganje i karakter. Nadam se da ćemo tako nastaviti - kaže Bogdanović



RIJEKA Dugogodišnji kroničar riječke odbojke, kolega Kristian Sirotich, nije mogao sakriti oduševljenje izvedbom odbojkaša Rijeke u pobjedi (3:1) nad Mladosti Ribolom Kaštelom, ali u prvom redu još jednom sjajnom ovosezonskom partiturom Davora Bogdanovića.


– Šteta što mu je majka priroda uskratila desetak centimetara koliko mu nedostaje da bi mogao igrati na vrhunskoj razini! – ustvrdio je kolega s tri desetljeća staža oko riječkih odbojkaških parketa.


Energija


Nagledao se vrhunskih odbojkaša, a Bogdanović je, tvrdi, sigurno jedan od najboljih kojih je nosio riječki dres posljednjih godina.




– Hvala na lijepim riječima… Naslušao sam se toga u svojoj karijeri i ima u svemu tome istine, ali tako je ispalo. Uostalom, da sam mogao otići nekim drugim putem onda ne bih upoznao ove sjajne dečke, a ni brojne druge prijatelje. Šteta, naravno, za neke stvari, ali ne žalim se i ne zamaram previše – govori skromni 28-godišnji Osječanin koji je prošloga ljeta stigao na Kvarner i uklopio se kao da je rođeni Riječanin.


Upravo je ta energija, momčadski duh i fanatični pristup nešto što krasi ovu ekipu Rijeke koja je u posljednje vrijeme imala dosta kadrovsko-zdrastvenih problema, ali se iz njih digla – jača.


– Imamo neku posebnu kemiju u momčadi, kada nam je najteže, mi igramo najbolje – nastavlja Bogdanović – Ne kaže se zalud da je ranjeni lav najopasniji. Možda nas Kaštelani i podcjenjuju već duže vremena, ali to se nas ne tiče jer mi igramo svoju igru. Kada mi imamo svoj dan, onda možemo igrati sa svakim. Dobar smo kolektiv, krpamo se koliko možemo, svaki od nas daje koliko može. Imamo dobru kemiju, zalaganje i karakter. Nadam se da ćemo tako nastaviti.


Hvala navijačima


Valja se nadati i da će Dvorana mladosti opet biti poprištem utakmice koja je bila prava reklama za odbojku. Solidno ispunjene tribine, TV kamere i uzbudljiva utakmica dvaju ravnopravnih suparnika!


– Sav taj događaj je bio lijepo popraćen. Bilo je i više publike nego što smo očekivali. Ovim putem im želimo zahvaliti. Navijači su nas bodrili, osjetili trenutke kada nam je bilo malo teže i pomogli nam. Potrudili su se i ostali odbojkaši klubovi. Ne treba zaboraviti da je bio ponedjeljak, da nije bio vikend i stvarno smo svima zahvalni što su odvojili vrijeme da budu uz nas.



Službena statistika pokazala je da je Bogdanović osvojio točno jedan set svojim učinkom – upisao je okruglih 25 poena! Imao je ukupno 37 napada, izbacio je izvan granica igrališta pet lopti, četiri su zapele u bloku, a 20 njegovih prolaza donijeli su poene. U postocima je imao 54 posto uspješnosti napada.


Preostalih pet poena osvojio je sa servis linije. Od 27 servisa pet je završio asem, šest puta je pogriješio na servisu. Budući da su ga Kaštelani forsirali servisom ne čudi da je imao čak 22 prijema i svega tri pogreške. Statistički imao je 68 posto prijema od toga 59 posto tkz. idealnih.


– Što kaže tata Zvonimir? Nije gledao našu utakmicu, jer imao je svoje obveze, ali zadovoljan je. Vidio je statistiku, neke isječke, osim toga zvali su ga sa svih strana. Ponosan je na mene i na dečke! – kaže riječki Bogdanović.



Dva kola su ostala do početka doigravanja, a Rijeka ima bod manje od Kaštele. Obje ekipe imaju za suparnika zagrebačku Mladost i Mursu koju vodi Davorov otac Zvonimir. Gostovanje Kaštelana u Osijeku iduće subote moglo bi biti ključno u riječkim planovima da se domogu druge pozicije koja u polufinalu doigravanja donosi prednost treće utakmice na domaćem parketu.


– Nadamo se da nam Mursa može učiniti uslugu jer oni na svojem parketu igraju jako dobro. Javljaju mi se iz Osijeka, kažu mi: »Što nudite da vam pomognemo.«, ha, ha, ha… Ma, mi ćemo se, neovisno o svemu, boriti do kraja.


I u to ne treba sumnjati…