Superliga odbojkaša

BOGDANOVIĆ: Poštujemo Mursu, ali na Trsatu smo mi favoriti

Ivan Volarić

Sezonu smo počeli uspješno. Možemo biti zadovoljni s pet osvojnih bodova. Što se naših igara tiče mislim da ima dosta prostora za napredak. Mursa je prva, poštujemo svakoga, ali nikoga se ne bojimo - kaže osječkog pojačanje odbojkaša Rijeke uoči subotnjeg derbija



RIJEKA Odbojkaši »Rijeke« nakon glatke domaće pobjede nad »Siskom« (3:0) i puno težeg gostujućeg trijumfa u Splitu (3:2), ove subote na Trsatu (17 sati) dočekuju Mursu u derbiju 3. kola Superlige. Prvoplasirani Osječani gostuju kod drugoplasirane »Rijeke«! Vjerojatno bi poredak bio drugačiji da zagrebačka »Mladost« nije odgodila susret prvoga kola, što, naravno, ne mijenja na činjenici da će se u subotu u Dvorani mladosti odigrati derbi trenutno prve i druge momčadi lige. Derbi kola!


– Sezonu smo počeli uspješno. Možemo biti zadovoljni s pet osvojnih bodova. Što se naših igara tiče mislim da ima dosta prostora za napredak. Možemo popraviti sve segmente i u konačnici se nositi sa svim jačim ekipama u ligi – analizira Davor Bogdanović, ljetošnje pojačanje Riječana na poziciji primača, učinak u prva dva kola koji bi pobjedom nad Mursom mogao dobiti pravu potvrdu i pokazati koliko doista vrijedi ova momčad »Rijeke«.


– »Mursa« je prva, poštujemo svakoga, ali nikoga se ne bojimo. Mi smo favoriti i ne treba bježati od te uloge – nastavlja riječki Osječanin za kojega ogled protiv »Murse« ima poseban značaj. Naime, Osječane vodi njegov otac – Zvonimir.




– I prošle godine je znao mijenjati glavnog trenera pa su već bili u novinama naslovi otac protiv sina… Tata je dobio prošlosezonski meč 3:0 iako smo vodili cijelo vrijeme. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije i da ćemo izjednačiti taj omjer na 1:1 – govori Bogdanović junior koji prije »Rijeke« bio u »Centrometalu« i »Mladosti«. Odbojkaški put konačno ga je doveo na more.


– Riječki dojmovi? Prezadovoljan sam! Ekipom, ambijentom, gradom… Nadam se da ću ispuniti očekivanja – smatra 27-godišnji odbojkaš koji će uskoro steći zdavnje diplomiranog trenera odbojke pri Kineziološkom fakultetu u Splitu.


– Krenuo sam studirati u Zagrebu, pa sam se prebacio na Kineziološki fakultet u Banja Luci. Kod nas naime nema mogućnosti vanrednog studiranja – kaže Davor, koji bi se dakle vrlo brzo mogao susreti s tatom, ali ne u ulozi suprostavljenih trenera i igrača već trenera dvaju ekipa.


– Još uvijek se vidim na terenu, a ne van njega. Igrat ću dok me zdravlje posluži! – rekao je Bogdanović.