"Croatia Indoor 2017"

Veslačka fešta na Zametu, dolazi 450 natjecatelja!

Denis Frančišković

Andrej Smilović / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Andrej Smilović / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Dolaze Martin Sinković i Damir Martin, dok će Valent Sinković izostati zbog zdrastvenih problema, ističe Andrej Smilović



RIJEKA  Sve je spremno za feštu od veslanja, ali ovaj put na Zametu! U organizaciji riječkog VK »Jadran« i Hrvatskog veslačkog saveza u subotu se u Centru Zamet održava »Croatia Indoor 2017«, jedanaesto natjecanje u ergometrima, treće na ovoj razini i drugo Otvoreno Prvenstvo Hrvatske.


Liste prijava su impresivne, dolazak je potvrdilo 450 natjecatelja među kojima i brojni olimpijci, kompletna hrvatska i slovenska juniorska i seniorska reprezentacija, veslači iz Mađarske, Francuske, Italije, BiH…


– Pet godina zaredom održavali smo natjecanje u dvorani »3. maj« koja je lani pucala po šavovima. Nju smo prerasli, ponuđeno nam je da pređemo na Zamet čega smo se isprva malo bojali. No, imamo 50 posto više prijava nego lani, a priželjkujemo vrhunsko natjecanje i barem donekle sličnu atmosferu – ističe Andrej Smilović, prvi čovjek »Jadrana« i dodaje: – Dolaze Martin Sinković i Damir Martin, dok će Valent Sinković izostati zbog zdrastvenih problema.




Rijeka će tako u subotu biti u znaku veslanja, održat će se i sjednica Izvršnog odbora HVS-a kao i sastanci nekoliko komisija krovnog hrvatskog veslačkog tijela. Ipak prava uzbuđenja očekuju se u novoj zametskoj dvorani.


– Natjecanja počinju već u 8.45 sati, u 11.30 je službeno otvaranje, a točno u podne  utrka dana za seniore. Mlađe kategorije natjecat će se sve do 16 sati. Novost je veliki video zid koji specijalno za ovu prigodu dolazi iz Zagreba. Veličine je 16 kvadratnih metara i korist ćemo ga uz postojeći semafor što bi trebalo još više pridonijeti atraktivnosti natjecanja – dodaje Smilović i ujedno otkriva još jednu novost kojoj je ime – drvena medalja! Zaživjet će prvi put na nekom sportskom događaju u Hrvatskoj, a dodijeljivat će se za četvrto osvojeno mjesto na natjecanju.


– Sve je spremno, očekujemo pravu veslačku feštu. Hvala svim veslačima, prijateljima ovog sporta i sponzorima kojih je bilo iznenađujuće dosta. Izgleda da su ljudi prepoznali naš trud i značaj priredbe. A zašto to činimo? Ponajviše zbog naše djece i popularizacije veslanja. Upravo počinju i upisi u našu školu veslanja na Delti, prijaviti se mogu svi, posebno oni rođeni 2003. i 2004. godišta – zaključuje Smilović.


Ulaz u Centar Zamet bit će slobodan.