Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB večeras protiv Galeba priželjkuju novu pobjedu

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke, koji su se zadovoljni vratili iz Splita, večeras (20 sati) na svom bazenu dočekuju Galeba iz Makarske. Igrači trenera Igora Hinića su uspješno prebrodilio gostovanje na poljudskom bazenu na kojem su u konačnici slomili otpor domaćeg POŠK-a i uzeli bodove na gostovanju koje im je tradicionalno teško iz razno-raznih razloga, čak i iz nekih na koje ne mogu utjecati. O tome nešto kaže i iskusnik Mislav Vrlić, koji je već zaboravio na svojevremenu tešku ozljedu poslije koje se vratio vaterpolu.


– Znali smo da će nam biti jako teška utakmica za igrati, to pogotovo što pamtimo susret od prije dvije godine s POŠK-om kada je omjer isključenja bio negdje oko 20:5 za suparnike – kaže istaknuti bek primorjaša o tom uspjehu u ubrzanom ritmu igranja uoči utakmice sa Makaranima. – Pretpostavljali smo tako da nas i sada očekuje isti kriterij suđenja. To se sada i pokazalo u prvoj četvrtini kada je omjer peteraca bio 4:0. Domaći su znači u prvoj četvrtini imali četiri peterca. Do kraja utakmice taj omjer je bio 6:0 za njih. Dobro, nakon te prve četvrtine smo se čak i dobro držali, domaći su vodili samo 5:4. kasnije smo se malo konsolidirali u obrani, zbili smo malo naše redove i dobijali smo malo manje isključenja. Vratili smo se u zonu, a u napadu smo ih kasnije probili sa šutevima. nadmašili smo ih i s našom fizičkom spremom. Jednostavno, plivački smo bili puno spremniji od njih. To se sve pokazalo u nastavku utakmice.


Primorjašima su na početku sezone prijala gostovanja, vratili su se s bodovima s dalekog putovanja iz Niša, sada i iz Splita. Kod kuće su pak poraženi od vodećeg Solarisa, kojeg su nedavno matirali u Kupu kada Šibenčani nisu igrali s najjačim sastavom.




– Imali smo dva jako teška gostovanja, kod Nais i POŠK-a, i vratili smo se sa dvije pobjede. Doma smo imali sigurno jednog od najtežih suparnika u ovom rangu, Solaris, koji je favorit za osvajanje prvog mjesta. Bila je to teška utakmica i nažalost nismo uspjeli. Mislim da nam je tu falilo i malo sreće, ali sve u svemu imamo dobar start u prvenstvo. Trebamo ovako nastaviti i mislim da ćemo sigurno pokazati još bolje partije i da će doći još boljik rezultati.


Galeb ima dvije pobjede kao i Riječani, Vrlić smatra da je njegova momčad favorit u večerašnjem susretu.


– Mislim da samo trebamo jako ući u utakmicu. Mislim da smo fizički i plivački puno spremniji od njih. Možda će se oni moći držati četvrtinu, četvrtinu i pol i onda bi naša spremnost trebala prevagnuti. Susret bio trebao završiti sa dosta razlike za nas. Sigurno je da smo favoriti sa njima, pogotovo doma. Svakako se nadamo pobjedi – rekao je Vrlić.