EURO u vaterpolu

Vaterpolisti Mađarske nakon peteraca svladali Španjolsku i osvojili 13. europski naslov

Hina

BUDIMPEŠTA U finalu europskog vaterpolskog prvenstva Mađarska je u Budimpešti boljim izvođenjem peteraca pobijedila Španjolsku sa 14-13 osvojivši 13. naslov europskih prvaka. Za mađarsku je to rekordno 13. zlato, ali i prvo nakon 1999. godine.

Španjolska je bolje ušla u utakmicu, u prvoj trećini povela je s dva gola razlike 3-1. Međutim, Mađarska je okrenula rezultat s tri gola u nizu. U nastavku susreta domaćin je šest puta vodio s golom prednosti, a Španjolska je svaki put izjednačila.


Mađarska je 30 sekundi prije kraja imala napad pri rezultatu 9-9, no domaćin je izgubio loptu pa su Španjolci jurnuli u kontru i imali šut za pobjedu, ali Blai Guell Mallarach nije uspio svladati Viktora Nagyja pa je odluka o naslovu europskog prvaka pala nakon izvođenja peteraca. Odluka je pala u posljednjoj, petoj seriji kada je Soma Vogel obranio udarac Alvara Granadosa.


Prije toga za Mađarsku su bili precizni Denes Varga, Marton Vamos, Peter Manhercz, Norbert Hosnyanszky i Gergo Zalanki, dok su kod Španjolaca zabili Felipe Perrone, Alberto Munarriz, Adrian Delgado i Marc Larumbe.