Josip Vrlić

VEČERAS SUDAR ZA BRONCU: Svaka medalja na EP-u je bitna, a Italija čvrsta ekipa…

Igor Duvnjak

Josip Vrlić/G. STANZL/PIXSELL

Josip Vrlić/G. STANZL/PIXSELL

Naša je šansa u tome da realizaciju igrača više uspijemo dovesti barem do 50 posto - tvrdi riječki centar Josip Vrlić



RIJEKA Iza hrvatskih vaterpolista polufinalni je poraz na EP-u od najvećeg rivala, Srbije, a pred njima večerašnja utakmica za brončanu medalju s Italijom. Izabranici Ivice Tucaka uz povremene padove dobro su funkcionirali sve do polufinala, a onda su u velikom dvoboju zastali ma samom početku dozvolivši odvajanje adutima izbornika Dejana Savića. Uz sva nastoanja do kraja zsostatak više nisu mogli nadoknaditi otišavši u kasnu katalonsku večer s gorkim okusom koji je idućeg jutra valjalo što prije isprati i usmjeriti misli prema još jednom teškom ispitu, onom večerašnjem s “azzurima” od 20.30 sati.


– Normalno da sam razočaran, nije lijepo izgubiti u polufinalu. Ali, to treba što prije zaboraviti. Svaka medalja je bitna, tako je i s ovom brončanom. Sigurno da će Italija ući čvrsto u utakmicu. Igrali su odlično na ovom EP-u te će svakako to biti teška utakmica – govori Riječanin na centarskoj poziciji Josip Vrlić.


Hrvatska u reprizi finala Olimpijskih igara iz Londona 2012. godine ima itekakve izglede.




– Naša je šansa u tome da realizaciju igrača više uspijemo dovesti barem do 50 posto. Igramo dobru obranu, a sada treba dobro odigrati i u napadu. To su onda dva, tri gola koja su nedostajala protiv Srbije – rekao je Vrlić.