Odabrali treneri, novinari i navijači

Riječki vaterpolist izabran u najbolju sedmorku svijeta. Uz njega izabran još jedan Hrvat

Portal Novilist.hr

Josip Vrlić / Foto PIXSELL

Josip Vrlić / Foto PIXSELL

Vrlić je definitivno bio najbolji centar prošle sezone. Nitko mu nije mogao oduzeti poziciju na dva metra, pravi je užitak igrati s njime - rekao je Felipe Perrone, prošlogodišnji osvajač titule najboljeg vaterpolista



RIJEKA Riječanin Josip Vrlić izabran je u najbolju vaterpolsku sedmorku svijeta prema glasovima navijača i stručnog žirija portala Total Waterpolo. Centru HAVK Mladost društvo među najboljih sedam pravi i Dubrovčanin Maro Joković, dok je za najboljeg vaterpolista svijeta izabran Mađar Denes Varga.


Jedini Hrvat koji se dosad može pohvaliti titulom najboljeg vaterpolista svijeta je Sandro Sukno koji je 2017. godine osvojio nagradu, dok je Hrvatska zadnje dvije godine već imala vaterpoliste u najboljoj sedmorci – Andru Bušlju i Luku Lončara. 


Stručni žiri je činilo 30 svjetskih trenera i 18 medijskih predstavnika, kao i prošlogodišnji osvajač titule najboljeg vaterpolista Felipe Perrone koji je upravo Josipu Vrliću dodijelio najviše bodova. 




– Vrlić je definitivno bio najbolji centar prošle sezone. Nitko mu nije mogao oduzeti poziciju na dva metra, pravi je užitak igrati s njime – rekao je Perrone o svojem bivšem suigraču. 


Osim Vrlića i Jokovića, u najboljoj sedmorci su i Marco Del Lungo, Francesco Di Fulvio, Denes Varga, Filip Filipović i Aleksandar Ivović.