Sjajan uspjeh

Riječanin Roko Stipanović juniorski viceprvak svijeta u Laseru 4.7: ‘Bio sam jako blizu zlata’

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube



RIJEKA – Riječanin Roko Stipanović osvojio je srebrno odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi Laser 4.7, što je održano u kanadskom Kingstonu na jezeru Ontario. Nakon šest dana natjecanja i 11 plovova ostvario je pet pobjeda. Zlato je osvojio Talijan Nicollo Nordera, dok je bronca pripala Slovencu Gašperu Strahovniku.


– Odlično sam otvorio prvenstvo i ostvario pobjede u prva tri plova. Dobro sam se osjećao i želio sam tako nastaviti što je duže moguće. Na kraju sam bio jako blizu ukupne pobjede i osvajanja zlata, ali sam napravio nekoliko manjih pogrešaka zbog kojih sam osvojio srebro.


Ovo je moj najveći uspjeh otkad se bavim jedrenjem i stvarno sam ponosan na sebe. Ovo srebro je posljedica dobrog rada s trenerima Jurom Divjakinjom, Danielom Mihalićem, Tomislavom Martinovićem i Darijom Klibom, kao i velike podrške mojih roditelja. Ovo je ostvaranje sna, hvala svima koji su mi pomogli u tome – rekao je Roko Stipanović.




Za dobre vijesti iz Kingstona pobrinule su se i jedriličarke crikveničkog Vala Nika Manestar i Ursula Balas.


Nika je zauzela šesto mjesto u ukupnom poretku, dok je Ursula svjetsku smotru završila na devetoj poziciji u konkurenciji 64 juniorki. Titulu svjetske prvakinje osvojila je Švicarka Anja von Allmen s kojom radi opatijski trener Damir Nakrst.