Igor Hinić

Prve dvije momčadi na ljestvici nisu toliko bolje od nas

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Umorna od dugog putovanja, ali zadovoljna krajnjih ishodom, mlada momčad vaterpolista Primorja Erste banke vratila se iz Kotora gdje je sastav trenera Igora Hinića očekivano potopio domaći Cattaro (16:10). Ispalo da ih je više umorio dugotrajni put na Crnogorsko primorje i povratak nego osvajanje očekivanih bodova.


– Najbitnije je da smo donijeli bodove. Da je igra mogla biti i bolja, mogla je. Dobro smo otvorili utakmicu, kasnije su nas domaćini sustigli, ali smo potom dominirali do samog kraja susreta – lakonski je komentar Igora Hinića. – Prije ovog nastupa smo žestoko trenirali, popravljali smo fizičku pripremljenost. Čeka nas još teški susret sa Medveščakom. Taj susret sa Zagrepčanima izuzetno je bitan kako bismo ostali pri vrhu ljestvice, među tri prvoplasirane momčadi. Sa dosadašnjim tijekom sezone sam jako zadovoljan. Već je za nama skoro kraj drugog natjecateljskog mjeseca, stoga smo svi malo umorni. Ali, tako je to i s drugim momčadima, znači da u tom segmentu ne moramo tražiti nikakva opravdanja. Trebamo sada samo nastaviti ovim putem, onako kako smo započeli. Igrati i raditi na isti način.


Primorjaši očekuju posljednji nastup u Zagrebu sa »medvjedima« kao veliki favoriti, ali već im se događalo da su se ovog gostovanja vračali razočarani. Riječka momčad čeka kraj polusezone na trećem mjestu iza Radničkog i Solarisa.




– Bolji smo od Medveščaka, međutim, kao i na svakom gostovanju može biti svega. Stoga ćemo utakmicu morati pripremiti na najbolji mogući način. Bitno je ući na pravi način u taj susret. Inače, sa dosadašnjim sam susretima zadovoljan. Prve dvije momčadi na ljestvici nisu toliko bolje od nas koliko nije ta razlika između nas i ostalih klubova. Prvenstvo je dosta izjednačeno, u drugom dijelu natjecanja će to još više doći do izražaja. Naravno, nama je želja na najbolji mogući način okončati ovu polusezonu.