A2 regionalna liga

Posljednji Triglav na Kantridi, vaterpolisti Primorja EB očekuju laku pobjedu

Igor Duvnjak

Fran Čubranić, vratar Primorja EB/Foto REUTERS

Fran Čubranić, vratar Primorja EB/Foto REUTERS



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke u A2 Regionalnoj ligi dočekuju stare rivale, susjednu momčad Triglava iz Kranja, koja je daleko od nekadašnje kvalitete, posljednjeplasirana je na ljestvici poslije sedam kola, nema ni boda. Za razliku od Slovenaca, momčad trenera Igora Hinića ima pet pobjeda, a dva poraza su zabilježena protiv favorita, od Solarisa na Kantridi te u prošlom kolu od Radničkog u Kragujevcu. S obzirom na igre i ostvarene rezultate, na Kantridi mogu biti zadovoljni ostvarenjima primorjaša, zadovoljni su i u samoj riječkoj momčadi što je potvrđeno na uobičajenoj klupskoj konferenciji za medije uoči večerašnje utakmice na kojoj su govorili golman Fran Čubranić i mladi bek Karlo Babić.


– Ostali smo bez nekih igrača uoči početka ove sezone, ali mi koji smo ostali bolje smo uigrani u odnosu na lani, bolje se poznajemo i pozitivni rezultati su zbog toga – smatra Fran Čubranić. – Liga je jača nego prošle sezone, sve momčadi traže priliku da se probiju, svi žele u A1 ligu. Zadovoljni smo kako smo odradili ovaj dio prvenstva do sada. Rezultat iz prošlog kola u Kragujevcu nije realan pokazatelj, jer mi smo bolji od toga. Učimo iz naših grešaka.


Jasno mu je da je njegova momčad večeras favorit, što treba potvrditi u bazenu.




– Igramo na domaćem terenu, oni su bez boda i trebala bi biti lakša utakmica, ali to je relativno. Ušli smo u razdoblje gdje radimo na fizičkoj spremi. Pristup utakmici mora biti korektan i trebamo odigrati na visokoj razini, bez obzira na ime i kvalitete našeg suparnika.


Njegov mlađi suigrač Karlo Babić naravno također smatra da je Triglav kvalitetno slabiji od primorjaša, ali svakako da je ozbiljnost u igri nužna kao i u svakoj utakmici.


– Fizički i igrački smo jači od njih, ali moramo respektirati svakog protivnika. Ovo nam je zadnja domaća utakmica u ovoj kalendarskoj godini i želimo se od svojih navijača oprostiti s pobjedom – rekao je Babić, koji je ove sezone postao standardni prvotimac.- Drago mi je da sam dio ekipe, trudim se i pokušavam dati maksimum. Utakmica s Radničkim je bila teška, ali to smo i očekivali. No, ipak smo si dopustili greške i neka taktička odstupanja. Vratili smo se u drugoj četvrtini, ali kasnije nije išlo. Ipak vidjeli smo na čemu trebamo raditi i izvukli smo pouke iz tog poraza koje će nam dobro doći za dalje.


Večerašnja utakmica na Kantridi počinje u 20 sati, Riječane u ovoj godini očekuju još i utakmice s Cattarom te Medveščakom, a zatim slijedi stanka do veljače 2020. godine.