Igor Hinić

Niška pobjeda znači puno i ne znači puno, ali sada nas čeka Solaris

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista Primorja Erste banke je umorna, ali zadovoljna zaključila dugotrajno naporno putovanje do Niša i natrag, potopila je domaći Nais na startu prvenstva (10:8) na kojem su igrači trenera Riječana Igora Hinića u uzbudljivom nadmetanju kontrolirali rezultat od prvih do posljednjih zaveslaja. Iz primorjaških redova su bili dosta oprezni u najavama starta prvenstva na dalekom bazenu, međutim, Riječani su u vodi bili dominantni što je bilo sasvim dovoljno za pun pogodak i stvaranje dobrog raspoloženja uoči srijede kada stiže tradicionalni šibenski rival Solaris (početak u 20 sati).


– Dominirali smo u utakmici, dečki su odradili dobar posao. Pozicije centara i beka su nam najviše donosile razliku – kaže Hinić. – Kao prvo, s obzirom na priželjkivanja, naša je borbenost bila izuzetno visoka. Motivacija je bila na visokoj razini, to su sve elementi za ovaj dobar ishod. Suparnik nije bio lagan, pribojavali smo se te utakmice. Bilo je i grešaka, ali malo je vremena da sve to analiziramo jer u srijedu nas već čeka domaća utakmica sa Solarisom.


Šibenčani su jedni od najvećih kandidata za prvu poziciju, kao što su to uostalom bili i u prošlom prvenstvu A2 Regionalne lige i o njima se na Kantridi itekako govori sa štovanjem uoči riječke predstave u srijedu.




– Kao prvo, ova niška pobjeda znači puno i ne znači puno. Trebamo je zaboraviti što prije i ostati nogama na zemlji i pripremiti se što bolje za tu utakmicu sa Šibenčanima. Mišljenja sam, naime da je Solaris, uz Radnički iz Kragujevca, najbolja momčad ove lige. I inače sam dečkima prije niške utakmice rekao da je raspored takav da u ovih prvih sedam prvenstvenih kola mi ulogu favorita preuzimamo tek u dvije utakmice. To su susreti sa Zemunom i Galebom na našem terenu. U ostalim susretima se ne bih smatrao favoritom, no s druge strane to ne znači da mi nećemo ići tražiti bodove, kao što je to bilo i sada u Nišu. S druge strane, jasno je da ćemo sa Solarisom ići tražiti pobjedu i osvajanje bodova kod kuće. Solarisu prepuštam ulogu favorita, ipak su oni kupovali dosta igrača.