Noa Burburan

Mlada nada Primorja zablistala u pobjedi nad Galebom: “Ovaj nastup mi je veliki poticaj”

Igor Duvnjak

Noa Burburan (16) postigao je pet pogodaka u zadnjoj utakmici Primorjaša

Noa Burburan (16) postigao je pet pogodaka u zadnjoj utakmici Primorjaša

Dječak kojemu je tek šesnaest godina imao je lavovski udio u efikasnosti riječke momčadi - postigao je pet pogodaka, četvrtinu od efikasnog riječkog sastava.



RIJEKA Noa Burburan, mlada nada vaterpolista Primorja Erste banke, objeručke je zgrabio priliku za igru s Galebom iz Makarske, dječak kojem je tek šesnaest godina imao je lavovski udio u efikasnosti riječke momčadi – postigao je pet pogodaka, četvrtinu od efikasnog riječkog sastava.


– Vaterpolo igram od 2012. godine – kaže mladi Primorjaš. – Drago mi je što sam počeo trenirati sa seniorima. Puno je teže igrati sa starijima. Liga je jaka te se treba bolje pripremiti. Što se mene tiče, moram iskoristiti svoju priliku za igru.


U ovom slučaju itekako ekonomično je iskoristio minute koje je proveo u igri, nazabijavši se golova.– Iskoristio sam šanse koje su mi se stvorile, također i pogodnosti taktike koju smo provodili u bazenu. Fizički sam spreman. Dao sam pritom sve od sebe i realizirao šanse u kojima sam se našao. Primorje EB je donijelo bodove s gostovanja u Nišu i Splitu (POŠK), matirani su kod kuće od favorita Solarisa, a sada su čak 20:11 pobijedili Galeb. Primorjaši su u prvenstvo krenuli bez pompoznih najava, ali je jasno da su mladići puni ambicija, za petama su vodećim Šibenčanima i svakako žele biti čim bliže vrhu.– Utakmica s Galebom je bila lakša nego što smo očekivali. Ova liga je itekako jaka. Nismo favoriti, ali bismo htjeli odigrati sve utakmice kako treba. Želja je u svakom susretu dati što više možemo, u svakoj utakmici pokazati sve više i više. Mladi Burburan u karijeri nastoji napredovati ravnomjernim zaveslajima, a ovaj nastup mu je itekako dobrodošla injekcija samopouzdanja, poticaj za još veća odricanja.– Ovaj nastup je svakako veliki poticaj, govori mi da znam kako mogu konkurirati sa suigračima koji su ovdje. Također dobivam saznanje kako mogu igrati na razini na kojoj oni igraju. To sve mi samo daje još više motiva.