EP u vaterpolu

MARO JOKOVIĆ: Svjesni smo važnosti utakmice za broncu

Hina

Maro Joković/Foto REUTERS

Maro Joković/Foto REUTERS



BUDIMPEŠTA » Iza nas je duga i neprospavana noć, svi smo vrtjeli polufinalnu utakmicu po glavi. No, svjesni smo važnosti utakmice za broncu. Stoga sada ne trebamo ulaziti u dublje analize utakmice sa Španjolskom već se trebamo fokusirati na borbu za medalju«, poručio je hrvatski vaterpolski reprezentativac Maro Joković uoči nedjeljne (17.30 sati) utakmice s Crnom Gorom za europsku broncu.


Izbornik Ivica Tucak analizirao je razloge poraza koji je njegovu momčad ostavila bez mogućnosti da se u Budimpešti bori za naslov europskog prvaka i izravan plasman na olimpijski turnir.


»Detalji su prevagnuli u korist Španjolaca. Radi se o nekoliko odbijenih lopti i nerealiziranih situacija kao i primanje gola s istekom napada. To su situacije koje ne možete predvidjeti. Španjolcima čestitke, bili su bolji protivnik. Odigrali smo puno kvalitetniju utakmicu nego u Gwangjuu, međutim nedovoljno da se pobijedi. Španjolci su dokazali da spadaju u sam vrh svjetskog vaterpola. Mi se moramo okrenuti nama i koliko god nismo ostvarili naš cilj da se kvalificiramo na Olimpijske igre, moramo završiti ovaj turnir pobjedom«, izjavio je izbornik Tucak.




Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu već pobijedila reprezentaciju južnih susjeda u grupnoj fazi natjecanja. U jednom trenutku su hrvatski vaterpolisti vodili sa 10-5 i kontrolirali rezultat, da bi Crnogorci došli do 10-10 u samoj završnici, ali je pobjeda (11-10) otišla na hrvatsku stranu.


»Crna Gora je kao ekipa fizički vrlo jaka momčad, možda i najmoćnija na turniru. Imaju četiri beka u ekipi, igraju čvrst vaterpolo u obrani, a u napadu oslobađaju svog najboljeg šutera Ivovića. Dosta ih zajedno i igra u Herceg Novome, tako da su dobro uigrana momčad na čelu s kvalitetnim trenerom. Bit će to teška utakmica, svakako drugačija od one u skupini. Ova donosi puno više tenzije i stresa, u ovoj igramo za medalju. Bitno je dobro se pripremiti, vjerujem da možemo pobijediti,« zaključio je centar hrvatske reprezentacije Luka Lončar.


Utakmica za broncu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, dok će se od 19 sati za zlato boriti reprezentacije Mađarske i Španjolske.