Sjajno

Kadeti Primorja EB osvojili srebro na Kupu Hrvatske

Igor Duvnjak

Foto VATERPOLO-PRIMORJE.HR

Foto VATERPOLO-PRIMORJE.HR



RIJEKA – Finalna utakmica završnice hrvatskog vaterpolskog Kupa za kadete: Jadran – Primorje EB 6:5 (0:1, 3:1, 0:0, 3:3). Plivalište na Šalati.


JADRAN: Stričević, Visković, Dodoja 1 (1), Brakus, Komar, Ćubelić, Vodopivec, Galić, Peruzović 1, Pavlović, Bekavac, Janković 4, Jurišić, Smodlaka.


PRIMORJE EB: Čubranić, Smokvina, Tadejević 1, Jereb, Burburan, Tomić, Franulović, Jušić, Bosner, Babić 2, Tončinić, Vekić 2, Babić, Abramović.




Novi uspjeh mladih snaga vaterpolista Primorja Erste banke, koji su osvojili srebro na Kupu Hrvatske najavljujući bolje dane ovdašnjeg vaterpola. Momčad trenera Igora Pezelja zadovoljna se vratila sa zagrebačke Šalate gdje je na četverodnevnom turniru od nje bio uspješniji samo splitski Jadran.


Na finalnom turniru Kupa Riječani su niz pobjeda započeli uspjehom sa splitskim Mornar Brodospasom (17:4), odmah nakon toga su svladali dubrovačke vršnjake iz Jug Croatia osiguranja (13:7), da bi trokut pobjeda bio zatvoren punim pogotkom s domaćinom turnira, zagrebačkim Medveščakom (13:7).


S te tri pobjede Riječani su izborili slobodno jutro i izravni plasman u polufinale gdje su kao prepreku imali još jednu zagrebačku momčad, Mladost, koju su također svladali bez većih teškoća (14:5), uplivavši u finale sa splitskim Jadranom.


Ispalo je da im je na kraju ipak nedostajalo malo sigurnosti i poneka mrvica sreće, da barem jedna ili dvije lopte uđu u mrežu mladića iz uvale Zvončac, dok je na drugoj strani jedan ili dva obrambena propusta također bio lagani uteg koji je jezičac na vagi premijestio na stranu Splićana. O tome kako je utakmica bila uzbudljiva i neizvjesna, svjedoči i tijesan ishod, pobjeda Jadrana 6:5.


U klubu s Kantride su nakon svega zadovoljni, uzima se u obzir i činjenica da je ovo dečkima, s kojima je zaigrala i Mojca Jereb, prva zajednička akcija od početka ljetne stanke. Ekipa je izborila i pojedinačna priznanja, Luka Babić je najbolji igrač, Mauro Ivan Čubranić najbolji vratar, a Kristian Vekić najbolji strijelac turnira.


Iza finalista su se redom plasirali Mladost, POŠK, Jug CO, Solaris, Medveščak i Mornar BS.