Svjetska liga

Hrvatski vaterpolisti izgubili od SAD-a

Hina

Ivan Krapić / Foto Arhiva NL

Ivan Krapić / Foto Arhiva NL

SAD su ovom pobjedom osigurale prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova, dok je Hrvatska ostala na četiri te će završiti na drugom ili trećem mjestu ovisno o ishodu posljednje utakmice u ovoj skupini 



BUDIMPEŠTA Hrvatski vaterpolisti u susretu su 3. kola skupine B završnog turnira Svjetske lige u Budimpešti izgubili od SAD-a sa 10-11 (1-2, 2-5, 5-4, 2-0).


Hrvatski vaterpolisti vrlo su loše odigrali prvi dio utakmice protiv SAD-a, pogotovo drugu četvrtinu koji su izgubili sa 2-5, da bi se u nastavku ipak uspjeli približiti na samo gol zaostatka, no u posljednjih četiri i pol minute susreta niti jedna momčad nije uspjela postići pogodak te je preokret ipak izostao.


Po dva gola za Hrvatsku postigli su Ante Vukičević i Josip Vrlić, dok su se po jednom u strijelce upisali Hrvoje Benić, Loren Fatović, Ivan Krapić, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Javier Garcia. Kod SAD-a najbolji je bio Alexander Bowen s pet golova.




SAD su ovom pobjedom osigurale prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova, dok je Hrvatska ostala na četiri te će završiti na drugom ili trećem mjestu ovisno o ishodu posljednje utakmice u ovoj skupini u kojoj se sastaju Španjolska i Kazahstan. U slučaju očekivane pobjede Španjolske Hrvatska će završiti na trećoj poziciji u skupini te će u četvrtfinalu u četvrtak igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupne A.