Mlada ekipa vaterpolista

Hinić o pripremama za nastavak sezone: Pokušat ćemo donijeti još koji bod

Igor Duvnjak

Iza nas je dosta dugačak period bez natjecateljskih nastupa. Moramo se pokušati što brže vratiti u formu, mislim da ćemo uspjeti – kaže trener Riječana Igor Hinić



RIJEKA Mlada ekipa vaterpolista »Primorja Erste banke« stavlja točku na »i« na dugotrajne pripreme za drugi dio sezone. Trener Igor Hinić i njegovi poletarci zapravo i nisu imali odmora nakon prvoga dijela sezone, osim kratke stanke za Božić i Novu godinu trenirali su sve vrijeme pripremajući se za nastavak Regionalne lige. Prva utakmica u nastvaku sezone na rasporedu je već ove srijede kada Riječani gostuju kod zagrebačke »Mladosti«.


– Bilo je teško i iscrpljujuće, to smo sve prošli – kaže trener Riječana o pripremama za nastavak sezone. – Sada ćemo polako smanjivati intenzitet treninga, a pokušat ćemo dostići najvišu razinu za kraj ovog mjeseca i za prva dva tjedna veljače, kada igramo najbitnije utakmice. Kako će biti, vidjet ćemo.Bilo je predviđeno igranje većeg niza pripremnih utakmica, riječki su vaterpolisti na kraju igrali s tradicionalnim sportskim prijateljima, sa »Triestinom« u Rijeci i u Trstu.

– Igrali smo s Tršćanima, a uglavnom je bilo teško nešto organizirati budući da su razne momčadi bile zauzete nastupima u međunarodnim Kupovima, te smo uglavnom samo vježbali. Iza nas je dosta dugačak period bez natjecateljskih nastupa i sigurno je da se ispadne iz natjecateljskog ritma. No, što je, tu je. Moramo se pokušati što brže vratiti u formu, mislim da ćemo uspjeti.


Hinić je započeo pionirski posao na bazenu Kantrida na kojem se odavno proslavio kao centar svjetske klase. Nakon odlaska svih najboljih i najiskusnijih igrača u svom trenerskom debiju preuzeo je izuzetno mladi sastav koji tek treba steći neophodno iskustvo, a pojedinci su na dugom putu razvijanja u kvalitetne igrače. Pritom ipak treba osvajati bodove.


– Uspjeli smo u onome što smo najavljivali u prvom dijelu sezone, imali smo dobru borbenost momčadi, zalaganje s treninga se prenijelo i na utakmice. To je zasad za pohvalu. Prošlo je nekih četiri i pol mjeseca kada smo se sreli, toliko je prošlo od naših prvih treninga. Teško mi je sada govoriti što će biti na kraju sezone. Sad imamo dobru poziciju i ona nam sama po sebi postavlja neke imperative. Mi ćemo pokušati donijeti kući još koji bod. Neće nam biti lako, ali vjerujem da možemo.Poslije gostovanja kod »Mladosti«, Riječani će imati desetodnevnu pauzu i onda će ugostiti »Jadran« iz Herceg Novog.