Skupština VK Jadrana

Godina u financijskom plusu, brine manjak djece u školi veslanja

Denis Frančišković

Ivo Zrilić, predsjednik VK Jadrana/V. KARUZA

Ivo Zrilić, predsjednik VK Jadrana/V. KARUZA



RIJEKA Višak prihoda nad rashodima i manjak djece u školi veslanja, to je ono što u ovom trenutku raduje, ali i brine članove i skupštinare riječkog Veslačkog kluba Jadran iza kojih je još jedna uspješna godina. Klub je prihodovao 611.000 kuna, od čega 133 iz članarina, 50 iz donacija i 345 iz gradskog proračuna, dok je na rashode otišlo ukupno 575.000 kuna. U trenutku kad većina sportskih klubova muku muči sa svakom kunom taj plus je pohvalan za klub s Delte koji je kroz sportsku opremu, prije svega čamce, povećao svoju imovinu za 130.000 kuna.


Hrvoje Vukić, predsjednik tehničke komisije, izrazio je zadovoljstvo s četiri odličja na PH, posebice dvije medalje u dva osmerca, kao i sa zapaženim rezultatom najboljeg klupskog veslača Matea Stojšića koji je osvojio prvo mjestu u B finalu na SP-u juniora. Klub ima tri reprezentativca i tri trenera, Dražena Škodu, Željka Ravlića i Damira Radonića koji je i trener reprezentativnog četverca »bez«. U logističkom smislu cilj je nabavka novog kombija, a raduje i sve brojnija veteranska sekcija. Puno pohvala za svoj rad dobio je Andrej Smilović, spiritus movens Croatia Indoora, Otvorenog PH u ergometrima koji je ove godine okupio preko 500 natjecatelja i postao vrhunski događaj.





Prvi čovjek kluba Ivo Zrilić naznačio je smjernice, povećanje broja veslača u školi i poboljšanje infrastrukture, izrazivši zahvalnost Liviju Smiloviću, dobitniku nagrade za životno djelo PGŽ-a. Njegov sin Andrej, koji se pobrinuo da klub dobije i poseban ponton, naglasio je da bez mladih nema niti kluba niti veslača, aludirajući da se škola od 30-ak članova omasovi. Poseban pljesak zaslužio je novi član kluba, slijepi dječak Viktor Čandrlić Jajaš, poznat po nastupima s klapom Intrade, koji je uoči skupštine otpjevao klupsku himnu.