EP vaterpolista

ANDRO BUŠLJE: Nije svejedno otići s prvenstva s medaljom ili bez nje

Portal Novilist.hr



BUDIMPEŠTA Za razliku od rukometaša hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli proći u finale europske smotre. Poraženi su od – Španjolaca.


– Način na koji smo igrali je takav da možemo donekle biti zadovoljni. Borili smo se kao lavovi. Ja momcima ništa, baš ništa ne mogu za zamjeriti. Je li bilo pogrešaka? Bilo je, naravno, ali ne mogu zamjeriti dečkima htijenje, borbenost. Željeli smo pobjedu vim srcem, ali nažalost nismo imali koncentraciju – komentirao je izbornik Ivica Tucak.


– Pokazali smo veliku želju, ako ste vi tužni pokušajte zamisli kako je nama – nastavio je centar Lončar. – Mi smo pobjedu najviše željeli, ali jednostavno u jednoj rečenici – Španjolska je bolja momčad. Sve govori činjenica da su nas pobijedili dvaput u 6 mjeseci, u dva polufinala. Kada to netko napravi drugoj momčadi, onda možeš samo čestitati suparniku. To je ispravno jedino, to je sportski. Mi sada moramo gledati dignuti se i sutra osvojiti medalju. Gledati da budemo bolji kako se približava Tokio, ali jasno prvo se treba i plasirati na Olimpijske igre.




Iskusni Andro Bušlje podcrtao je  otvaranje utakmice.


– Možda je početak u kojem nakon vodstva 1:0 nismo dugo dali gol bilo presudno, možda… Ali to je početak utakmice bio. Nema nam finala, nema nam zasad ni Tokija. Moramo se okrenuti utakmici za broncu jer nije svejedno otići s prvenstva s medaljom ili bez nje. Španjolska je zasluženo pobijedila Hrvatsku, prije toga i Srbiju. Dakle, to je jako snažan, kvalitetna momčad, ali to smo već govorili – rekao je Bušlje.