Prljavi jezik

Roger Federer kažnjen s 3000 australskih dolara zbog psovke

Hina

Roger Federer/Foto REUTERS

Roger Federer/Foto REUTERS



MELBOURNE Roger Federer je kažnjen s 3000 australskih dolara, zbog glasne psovke koju je izrekao tijekom četvrtfinalnog dvoboja protiv Amerikanca Tennysa Sandgrena, objavili su u srijedu organizatori Australian Opena.


Švicarac je, između ostaloga, poznat po svom gospodskom držanju na terenu i rijetko gubi živce, ali je tijekom trećeg seta dvoboja protiv Sandgrena, u kojem je kasnije spasio čak sedam meč-lopti u četvrtom setu, izrekao psovku zbog koje ga je linijska sutkinja prijavila glavnoj sutkinji, Srpkinji Marijani Veljović. Glavna sutkinja mu je potom dodijelila opomenu.


»Iskreno, ako jednom osjetite frustraciju u meču, to mi se čini normalnim. Mislim da je opomena bila prestroga. Nisam baš poznat po tome da se razbacujem riječima. Nisam ni bio toliko glasan da me čuo cijeli stadion. No, prihvatio sam kaznu«, rekao je Federer objašnjavajući incident na konferenciji za medije nakon meča.




Švicarac je potom rekao da je psovku izrekao na mješavini jezika.


»Nisam znao da sutkinja razumije ‘mix’. Sljedeći put moram provjeriti linijske suce«, dodao je 38-godišnji Grand Slam rekorder sa 20 naslova, koji će u srijedu po 50. put igrati protiv Srbina Novaka Đokovića u prvom polufinalnom meču na ovogodišnjem Australian Openu.


U dosadašnjih 49 dvoboja Đoković je ostvario 26, a Federer 23 pobjede. Švicarac je slavio u njihovom posljednjem dvoboju (6-4, 6-3) odigranom prošle godine u grupnoj fazi ATP Finala u londonskoj O2 Areni, a ovo će biti njihov peti meč na Australian Openu, gdje Đoković vodi sa 3-1, pobjedama u sva tri polufinala (2008., 2011. i 2016.), dok je Federer slavio u osmini finala 2007.


U njihovom posljednjem dvoboju na Grand Slam turnirima, finalu prošlogodišnjeg Wimbledona, Đoković je spasio dvije meč-lopte i u ‘tie-breaku’ petog seta stigao do svog 16. Grand Slam trofeja, a petog u All England Clubu.